Pápán lesz a megyei nemzetiségi gála


2019-10-02 22:13:50  | cikk: ha  | 


Pápán lesz a megyei nemzetiségi gála főképe

Ülésezett ma a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A testület két tagja tudott jelen lenni, Pillerné Fódi Ilona és Drabant András. Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, hogy ebben az évben Pápa ad otthont a Megyei Nemzetiségi Gálának. A rendezvényt október 12-én tartják, 15.30-kor szentmise lesz a Szent Benedek Plébánián, majd a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában 17 órakor kezdődik a kulturális műsor, melyben közreműködnek a pápai régió német nemzetiségi csoportjai. A programot sváb bál zárja. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.


Megkereste a pápaiakat a Szigetszentmiklósi és a Zsámbéki Német Nemzetiségi Önkormányzat is, ahonnan október 5-én és 11-én érkeznek csoportok városunkba. A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Pillerné Fódi Ilona kalauzolja majd őket. Október folyamán kapják meg a német nemzetiségi tagozatos elsős diákok a hagyományoknak megfelelően az édességcsomagokat, a „Schuletütéket”, ezt is megszavazták a jelenlevők.

A vegyes ügyekben egy ösztöndíj kérelem támogatásáról szavaztak. A nemzetiségi óvodapedagógusi ösztöndíjat a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata ítéli a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak, hogy biztosítsa a szakmailag elhivatott, képzett nemzetiségi óvodapedagógus-utánpótlást. Az országos elbíráláshoz szükség van a helyi nemzetiségi önkormányzat támogatására, ezt szavazták meg az ülésen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-26 16:56:46

Cseppképpont - Kamarakiállítás nyílik szombaton a Kékfestőben


ajánlott cikk főképe

2020-01-31 20:09:45

Elfogadták a 2020. évi költségvetésről szóló határozatot a PVCNÖ tagjai


ajánlott cikk főképe

2019-11-06 21:59:15

Nyílt nap a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-12-07 12:44:13

Már lehet pályázni a helyi vállalkozói díjakra