Biztos győzelem hazai pályán


2019-10-03 10:14:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Biztos győzelem hazai pályán  főképe
Magabiztos győzelemmel kezdte hazai szereplését a Concordia Motax KC Pápa együttese, mely jó első félidei játékkal győzte le Békés csapatát.

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság zöld csoportjának második fordulójában más-más előjelekkel készült a feldobáshoz a Concordia Motax KC Pápa valamint a Békés együttese. A hazaiak ugyanis kikaptak Szolnokon (72-58), míg a békéscsabaiak 12 ponttal győzték le (89-77) a Vásárhelyi Kosársulit. Kálmán László együttesének az volt a célja, hogy győzelemmel mutatkozzanak be közönségüknek és olyan játékkal rukkoljanak elő, mint a Hepp Kupa első körében, amikor magabiztosan, 94-63-ra verték a házigazda Oroszlány második csapatát.

Alaposan ráijesztett szurkolóira a Motax, ugyanis Sonyák duplája után a Békés egy 8-0-s futással állva hagyta a vendéglátókat. A hazaiak összekapták magukat és a negyed derekára sikerült fordítani, majd sorrendben Sonyák, Hódi és Burai hármasával nagyobb előnyre is szert tenni, tíz perc játékot követően hat ponttal vezetett a Concordia (22-16). A második felvonásban elsősorban Sonyák villogott hazai részről, zsinórban dobott kilenc pontjával tovább nyílt az olló a felek között, sőt Hódi két hármasával már félszáz pontnál járt a Pápa (50-30). Lendületes, szép játékot láthattunk a hazaiaktól, akik az első félidőben 66 feletti dobószázalékkal rukkoltak elő, a nagyszünetben 54-32 állt a táblán. A harmadik negyedben védekezésben és támadásban is kisebb hullámvölgybe került a PKC, igaz, a magabiztos vezetés nem forgott veszélyben, első félidei 22 pontjából 19-et megőrzött a záró etapra (75-56). Az utolsó negyedben sem változott a játék képe, Horváth Attila hármasaival tartotta a különbséget a Motax, mely megérdemelt, húsz pontos sikert aratott a tavaly még a piros csoportban pattogtató békésiek felett.

Concordia Motax KC Pápa - OMNIA Pub & Food Békés 96-76 (22-16, 32-16, 21-24, 21-20)

Kálmán László: A győzelem kulcsa az volt, hogy 2-8 után talpra tudtunk állni és védekezésben többnyire ki tudtuk kapcsolni a Békés kulcsjátékosát. Nagyon jó betörés-kiosztás játékaink voltak, ritmusból kintről is eredményesek tudtunk lenni, gyors indításokból könnyű kosarakat szereztünk, amivel demoralizáltuk az ellenfelet.

Balog Vilmos : Az első félidei gyenge játék megbosszulta magát, későn ébredt a csapat, aminek eredményeképpen nagy hátrányba kerültünk az első félidőben. A második félidőben nem tudtunk megújulni. Gratulálok a Pápának.

Concordia Motax KC Pápa: Sonyák 23/9, Keller 4, Murai 7, Oroszi 4, Horváth A. 12/12, cserék: Burai 15/3, Hódi 18/18, Balla 6/3, Márton 3/3, Kocsis 4, Bakos, vezetőedző: Kálmán László.

OMNIA Pub & Food Békés: Kertész 12/6, Koma 16, Lógár 10/6, Krstic 11, Balog 3/3, Vass 10/6, Farkas 14/12, Osiyemi, vezetőedző: Balog Vilmos.

A pápai alakulat október 8-án Újpestre utazik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-12 19:46:13

Megúszta a brutális balesetet a pápai kerékpáros


ajánlott cikk főképe

2020-09-08 10:07:47

Pontot érdemeltek volna


ajánlott cikk főképe

2020-10-01 15:46:09

Kiütéses sikert aratott a PELC


ajánlott cikk főképe

2020-08-14 15:48:01

Világklasszis sportolók is részt vesznek a futóvesenyen