Esős Múzeumi - Játszó - Tér


2019-10-06 10:35:57  | cikk: Babos Petra  | 


Esős Múzeumi - Játszó - Tér főképe
A Gróf Esterházy Múzeum hatodik alkalommal csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű országos rendezvénysorozathoz, ám az időjárás ezúttal nem fogadta kegyeibe a Múzeumi - Játszó - Tér rendezvény Fő térre tervezett szombati programjait, ezért ezek elmaradtak.
Ennek ellenére a Kékfestő Múzeumban a Paramisi Társulat megtartotta gyermekelőadását, az Én elmentem a vásárba című vásári komédiáját.
Oláhné Csercsics Ivett, a Paramisi Társulat egyik tagja, művészeti vezetője elmondta, a paramisi egy cigány szó, jelentése mese. A csapat elhatározása, hogy a magyar népmesék mellett a cigány hagyományokat és népmeséket is szeretnék megismertetni a közönséggel.
-A csapat három tagú, de amikor a gyermekeink itthon vannak, ők táncművészként beállnak az előadásokba, színesítve ezzel azokat. A cigány mesék nagyon varázslatosak, hosszú tündérmesék, ezért a felnőtt közönség is előszeretettel hallgatja. Olyan, mint a magyar népmese, tehát boszorkányok, sárkányok és különleges teremtmények, s persze itt is mindig a jóság, az igazság győz - tudtuk meg a művészeti vezetőtől, aki elárulta, Pápán már táncpedagógusként jártak régebben.
A rendezvény ideje alatt ingyenesen látogathatták az érdeklődők a szabadulószobát, valamint látványfestés is szerepelt a programban.
Dr. Nagy-L. István múzeumigazgató elmondta, sajnos az időjárás közbe szólt, így azt a döntést kellett meghozniuk, hogy a Fő térre tervezett programot egy másik időpontban valósítsák majd meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-07 13:59:16

A Bázisrepülőtérre is ellátogatott a Mikulás


ajánlott cikk főképe

2019-11-27 14:18:18

Készül a koripálya a kastélyudvarban - Hamarosan nyitás


ajánlott cikk főképe

2020-01-17 13:51:36

Új darabokkal jelentkezik az S.K. Társulat


ajánlott cikk főképe

2019-12-08 23:46:27

335 ezer forint adomány a beteg gyermekek javára