Kialakították az elektromos autótöltő állomást


2019-10-10 18:20:41  | cikk: HuHa  | 


Kialakították az elektromos autótöltő állomást főképe
2017-ben adtunk hírt arról, hogy sikeresen szerepelt az önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium Jedlik Ányos Programja keretében kiírt pályázati felhíváson, mellyel az elektromos autótöltő állomások létesítését kívánta támogatni a minisztérium. A város 8 millió forintot nyert el a pályázaton, ezt pedig még 10 millióval kellett kiegészíteni, hogy a beruházás megvalósulhasson. A töltőállomást telepítő társaság ma reggel érkezett meg az oszlopokkal és a kiegészítőkkel és kora délutánra végeztek is a beépítéssel. Az elektromos autótöltő állomás a várkerti parkolóban kapott helyet.
Ma reggel kezdték meg az oszlopok telepítését  

Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője arról tájékoztatott, az oszlopok telepítéséhez alapokat készítettek, melyre rászerelték a töltőket, kiépítették az elektromos betáplálás vezetékeit, a felbontott területet rendezték és fűmaggal szórták be.
-A töltőállomás területét járdalappal veszik majd körül és kijelölik a parkolóhelyeket, ahol már csak töltési céllal parkolhatnak az elektromos járművek - közölte.
Mint megtudtuk, a telepített töltőállomás a legmodernebb technikát képviseli, két gyorstöltőt és egy villámtöltőt tartalmaz, előbbiek két-két jármű egyidejű töltésére alkalmasak - ezek néhány óra alatt képesek feltölteni a járműveket -, a villámtöltő pedig szintén egyszerre két járművet tud kiszolgálni - itt egy óra alatt 80 százalékos töltöttség érhető el, járműtípustól függően. Ezen a villámtöltőn egy plusz csatlakozó is található, amit azok a járműtulajdonosok használhatnak, akiknek van saját csatlakozó kábele. Mindez azt jelenti, hogy akár hét elektromos autó is tölthető egyszerre.
A beruházás részleteiről Molnár István városfejlesztési osztályvezető tájékoztatott

A töltőoszlopokat tehát ma beépítették, üzemelésük megkezdéséhez azonban még az kell, hogy az áramszolgáltató a villanyhálózatot kiépítse. Amint ez megtörténik, bekapcsolják a töltőállomásokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-16 12:28:11

Zárva vannak az iskolák, Pápán nem igényelték az ügyeletet


ajánlott cikk főképe

2020-02-24 10:11:18

Elkezdődött a Trianon 100 - Históriás szabadegyetem előadássorozata


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 13:18:05

Kedd óta ismét kinyitottak az iskolák, bár a digitális munkarend megmaradt


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is