Rendben zajlanak a önkormányzati választások városunkban


2019-10-13 13:53:14  | cikk: HuHa  | 


Rendben zajlanak a önkormányzati választások városunkban főképe
Ma reggel 6 órakor nyitottak ki a szavazóhelyiségek, a választópolgárok 19 óráig adhatják le szavazataikat a város 31 szavazókörében. Pápán 24 442 választópolgár jogosult a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati választáson való részvételre.
Dr. Nagy Krisztina jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője tájékoztatta hírportálunkat a részvételi arányról

A szavazás eddig rendben zajlik - tudtuk meg nem sokkal ezelőtt Dr. Nagy Krisztina jegyzőtől, a Helyi Választási Iroda vezetőjétől.
-A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati választás a jogszabályi előírásoknak megfelelően zajlik. Rendkívüli esemény nem történt a pápai szavazókörökben, a választásra irányadó jogszabályok megsértése miatt nem érkezett kifogás - közölte.

A szavazatszámláló bizottságok mellett dolgozó jegyzőkönyvvezetők két óránként jelentik a szavazóhelyiségben megjelent választópolgárok számát. 11 óráig 4 119 fő élt a szavazás jogával, ez a választópolgárok 16,85 százaléka, ami kissé elmarad az országos részvételi aránytól, ami a 11 órás adatok szerint 18,25 százalék volt. Ugyanakkor jobb arány, mint a 2014-es helyi önkormányzati választásé, akkor 11 órakor 13,95 százalékos részvétel volt a városban - tájékoztatott dr. Nagy Krisztina.
A valasztas.hu-n kétóránként rögzítik a részvételi számokat

A valasztas.hu adatai szerint 13 óráig a szavazópolgárok 26,6 százaléka élt szavazati jogával országosan, városunkban pedig eddig az időpontig 23,66 százalékos volt a részvételi arány, ami 5 784 főt jelent.
Több mint 250-en vesznek részt a szavazás lebonyolításában

A Helyi Választási Iroda vezetőjétől megtudtuk, a város 31 szavazókörében 198 szavazatszámláló bizottsági tag dolgozik és a Helyi Választási Iroda 69 munkatársa vesz részt valamely feladat ellátásában. A szavazóhelyiségek 19 órakor zárnak, ezt követően történik a szavazatok számlálása, a szavazóköri jegyzőkönyvek kitöltése és a választási iratok beszállítása a Helyi Választási Irodába. A 4. számú OEVK-ba tartozó települések jegyzőkönyveinek átvétele is a Polgármesteri Hivatalban működő Helyi Választási Irodában történik, ez azt jelenti, 556 jegyzőkönyv feldolgozását kell elvégezniük a választási iroda munkatársainak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-27 13:17:36

Megújul a víztorony tetőszigetelése


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 12:41:50

Dr. Áldozó Tamás: Szeretném felhívni a figyelmet a józan, felelősségteljes magatartásra


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:36:33

Vasárnaponként élő istentiszteleti közvetítés a református templomból


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot