Megőrizte hazai veretlenségét a pápai kosárcsapat


2019-10-14 16:58:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megőrizte hazai veretlenségét a pápai kosárcsapat főképe
Jó második félidei játékának köszönhetően második hazai találkozóját is megnyerte az NB I/B zöld csoportjában a Concordia Motax KC.

Egészen a hajráig, végletekig kiélezett mérkőzést játszott Újpesten a Concordia, mely a harmadik fordulóban végül ötpontos vereséget szenvedett (67-62). Kálmán László csapatának lehetősége a javításra hazai közegben kínálkozott, az ellenfél a sereghajtó, háromból három vereséget szenvedő Hódmezővásárhely volt.

A bemelegítésnél a vendégek leszakították a gyűrűt, így a feldobásra az eredeti kezdésnél fél órával később került sor. Ez úgy tűnt, a pápaiakat zavarta meg jobban, hiszen 0-7-es rohammal kezdett a Vásárhely, két perc játék után Murai betörésével szerezte első pontjait a PKC, mely Keller jó védőmunkájával, Horváth és Hódi hármasaival a negyed derekára szedte össze magát. A 24-23-as állást lejáró időnél Kovács hármasa állította be. A második felvonásban is kiegyenlített kosárlabda folyt, ám hiába játszott ponterősen a PKC, védekezésén nem tudott javítani, az 1-1 elleni párharcokban rendre alulmaradt ellenfelével szemben, Murai hármasával 50-46 állt az eredményjelzőn a szünetben. Szünet után állva hagyta ellenfelét a Motax, hat perc alatt 14 hazai pont esett, amire nem érkezett válasz a másik oldalról. Már 16 pontos, megnyugtató előnnyel készültek a harmadik negyed utolsó perceire Sonyákék, ám amikor úgy tűnt, eldől a meccs, Tóth Tamás tanítványai visszakapaszkodtak (30. perc 64-59). A záró felvonásban néhány pillanatra még a vezetést is átvette a Hódmezővásárhely, ám Burai és Hódi sikeres büntetőivel sikerült itthon tartani a pontokat.

Concordia Motax KC - Vásárhelyi Kosársuli 80-73 (24-23, 26-23, 14-13, 16-14)

Kálmán László: Tudtam, hogy nehéz meccs lesz, mondtam is a fiúknak a kezdés előtt, hogy ne tévesszék meg őket a Hódmezővásárhely eddigi eredményei. Az első félidőben ránk tudták kényszeríteni az akaratukat, jó ritmusban játszottak, mi pedig védekezésben aludtunk. Szünet után tudtuk lassítani a játékukat, domináltunk és nem mellesleg ki tudtuk kapcsolni a legjobbjukat. Örülök a győzelemnek.

Concordia Motax KC:, Keller 8, Sonyák 10/6, Murai 20/3, Horváth A. 14/9, Oroszi 4, cserék: Hódi 11/9, Balla 2, Burai 8/3, Márton 3/3.

A pápai csapat október 20-án Debrecenbe látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-16 17:42:36

Válogatott dartsos nyert Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-08-21 11:52:11

Megyei derbit vív a Perutz


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 16:19:07

A kormány engedélyezi az edzéseket, a zárt kapus meccsrendezést


ajánlott cikk főképe

2020-07-06 19:02:07

A világranglista élén áll a pápai kalapácsvető