Akiért én sétálok...


2019-10-19 23:50:49  | cikk: Babos Petra  | 


Akiért én sétálok... főképe
A klubtagokért, minden nőért, a feleségemért, a barátnőmért, a szeretteimért, a sorstársaimért, mindenkiért... Ezeket a szavakat lehetett olvasni a Megújulás Klub által szervezett, Akiért én sétálok öntapadós matricákon, amelyeket a sétálók a ruhájukra ragasztottak, hiszen a Rákbetegek Országos Szervezetének pápai Megújulás Klubja, a Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ figyelemfelkeltő sétát szervezett az emlőrák elleni harc jegyében.
Hörömpöly Imréné, a klub vezetője a rendezvény kapcsán elmondta, Pápán ez az első alkalom, hogy sétát szerveztek.
-Szinte minden ilyen jellegű sétán rózsaszín lufikkal vonulnak, s mi éppen ezért úgy gondoltuk, szakítunk a hagyományokkal és léggömbökkel, és helyette öntapadós matricát ragasztunk a ruhánkra, s arra megfogalmazzuk, hogy kiért sétálunk. A másik ötletünk az volt, hogy ha már büszkélkedhetünk egy gyönyörű kastéllyal, akkor rózsaszínűre kivilágítatjuk az épületet - tudtuk meg a klub vezetőjétől, aki hozzátette, remélik, a sétával még jobban fel tudták hívni a figyelmet a szűrések fontosságára.
Lautner Judit, az Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda vezetője, az Európa Donna magyarországi képviselője is köszöntötte a színházépület előtt megjelenteket. Mint mondta, fontosnak tartják, hogy ne csak a fővárosban emlékezzenek meg a emlőrák elleni harcról, hanem vidéken is, hiszen itt is sok érintett él.
Németh Gyuláné Mező Lászlóné versét olvasta fel

-Az Európa Donna egy független nemzetközi szervezet, melynek 47 tagja van. Magyarországot a Rákbetegek Országos Szervezete képviseli. Célja, hogy az emlőrákkal kapcsolatban minél több információhoz jutassa a nőket Európa szerte, és felhívja a szűrővizsgálatok szerepére a figyelmet - emelte ki Lautner Judit, aki hozzátette, sajnos a szűréseken való részvétel nagyon alacsony hazánkban. A 45-60 év közötti nőknek személyes behívója érkezik a mammográfiai szűrésre, jó lenne, ha e lehetőséggel minél többen élnének is.
Rózsaszínbe öltözött az Esterházy-kastély

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulóinak zenés-táncos műsora után a szép számban megjelentek együtt sétáltak fel a Fő teret érintve az rózsaszínben pompázó Esterházy-kastélyhoz. A séta nagy népszerűségnek örvendett, hiszen sokat vettek részt a programon, idősebbek, fiatalabbak, gyerekek és férfiak, pápaiak és veszprémiek egyaránt. A kastélynál pedig közös szelfiket készíthettek a résztvevők egy rózsaszín szalaggal díszített fényképkerettel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-19 16:19:36

Beszakadt a szökőkút térkőburkolata az egyik kukásautó alatt a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-01-23 06:29:18

Magyar modern vizuális kultúra európai kontextusban - Hencze Tamás kiállítása


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 15:35:48

Április közepén indul a Juhar utca újjáépítése


ajánlott cikk főképe

2020-03-01 20:52:51

Kiszámolós