Tűzoltók fekvenyomó versenye


2019-10-21 20:00:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tűzoltók fekvenyomó versenye főképe
Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megyei fekvenyomó bajnokságot rendeztek a pápai tűzoltóságon.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megmérettetésén 40-en indultak. A megjelenteket Csillag István tűzoltó alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy a versenynek Pápa adhat otthont egy olyan bajnokságon, ahol a megyei igazgatóság szinte valamennyi szervezeti egysége képviselteti magát. Az igazgatóhelyettes beszédében hangsúlyozta, a sport kitartásra és fegyelemre tanít, munkájukhoz pedig elengedhetetlen a jó mentális és fizikai egészség. A résztvevőknek a tűzoltók jelmondatával „Erős kar, bátor szív, testvéri szeretet” kívánt jó versenyzést.

A bajnokságon öt súlycsoportban és két kategóriában a házigazdákon kívül Veszprémből, Balatonfüredről, Badacsonytomajról, Balatonfűzfőről és Ajkáról is érkezett nevezés. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett I. Veszprém Megyei Tűzoltó Fekvenyomó Bajnokságon az abszolút kategória győztese a balatonfűzfői állományból 90 kilogrammos súlycsoportban, 125 kg-mal Józsa Balázs lett.

- A fekvenyomást hobbi szinten űzöm, a munka és család mellett örülök, ha heti két-három alkalommal le tudok menni az edzőterembe - mondta a verseny aranyérmese. - Bizakodtam a verseny előtt, szerettem volna jól szerepelni, szerencsére ez sikerült is. Jövőre természetesen szeretnénk ismét elindulni, a célom pedig az, hogy megvédjem a most szerzett címemet.

A pápai lánglovagok számára remekül sikerült a verseny, hiszen a legnagyobb súly kinyomásáért járó elismerést a pápai Veszeli Tamás vehette át, aki a 100 kg-os súlycsoportban 140 kg-mal utasította maga mögé társait. Ugyanitt Imre István Zsolt második, Ungvári László negyedik lett. A 80 kilogrammosok kategóriájában Bódai Péter 110 kilogrammal első, Csillag István harmadik helyezést szerzett. A 90 kilogrammosok között Ungvári Péter a hatodik legjobb eredményt érte el.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-15 10:23:01

Győrben folytatja a PELC nevelés


ajánlott cikk főképe

2020-06-02 18:52:35

Hat edzés két hét alatt


ajánlott cikk főképe

2020-06-10 15:53:43

Jógatábor a Várkertfürdő kínálatában


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 18:48:39

Törölték a vízilabda évadot