Rendhagyó október 23-ai megemlékezés a Vajda Márta iskolában


2019-10-22 16:12:21  | cikk: Babos Petra  | 


Rendhagyó október 23-ai megemlékezés a Vajda Márta iskolában főképe
Rendhagyó módón emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharcra a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI-ben ma délelőtt. A programot Deli Ádámné és Rakonczay Zsuzsanna szervezte.
Rakonczay Zsuzsanna szervező elmondta, úgy gondolták, az idei évben más módon emlékeznek meg az október 23-ról, mivel szerették volna, ha a gyerekek is megértenek valamit ebből, hiszen nekik nagyon távoli ez az esemény.
-Forgószínpadszerűen állítottuk össze a programot, minden diák 9 helyszínen vett részt a délelőtt folyamán. Minden állomáson más és más feladat várt a tanulóinkra, akik elmondásuk szerint nagyon élvezték a programot, sokat tanultak belőle, s így egy kicsit „részesei” is lehettek az 1956-os eseményeknek - tudtuk meg az egyik szervezőtől, aki hozzátette, ő a zenés állomás felelőse volt, ahol felelevenítették azt, amit 1966-ban írtak az olasz fiatalok az 56-os forradalomra emlékezve, s erre írtak egy magyar szöveget a szervezők, s ezt a gyerekek megtanulták.
- A programok nagyon színesek és változatosak voltak. Volt, ahol régi képeken keresztül meséltek a történelem ezen időszakáról, de volt, ahol a magyar zászló középen lyukas volt, s kislabdával kellett betalálni a lyukon vagy éppen a lyukas zászlót kellett gyöngyökből kirakni. Nagyon tetszett a diákoknak, hogy a számítógépen az 56-os zászlót kiszínezték, illetve az eseményeket időrendi sorrendbe állították. A súlyosan fogyatékos gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, természetesen az ünnep jegyében - fűzte hozzá a szervező.
A rendhagyó program végén a tornateremben együtt énekeltek a diákok és a tanárok a közösen tanult dalt.
A gyerekeket a programon a Pápai Református Egyház jóvoltából édességgel lepték meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-19 11:04:55

Holnap nyit a Kékfestő Múzeum megújult kiállítása


ajánlott cikk főképe

2020-06-26 14:31:09

20 éves a gorlicei partnervárosi kapcsolat


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 16:50:08

A pénzügyi biztonságról a pénzügyi és vállalkozói témahéten


ajánlott cikk főképe

2020-02-11 10:00:04

Mindennap értéket adunk - Kultúrházak éjjel-nappal Pápán is