Átvette megbízólevelét dr. Áldozó Tamás polgármester


2019-10-22 19:32:16  | cikk: HuHa  | 


Átvette megbízólevelét dr. Áldozó Tamás polgármester főképe
Ma kora este vette át megbízólevelét a Helyi Választási Bizottság elnökétől dr. Áldozó Tamás polgármester és Zsegraics Gyula, a 10. számú egyéni választókerület képviselője. Ők az elmúlt napokban a várost képviselték határon túli testvértelepüléseinken, így a hétfői ceremónián nem tudtak részt venni. Ma dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnökétől dr. Nagy Krisztina jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője jelenlétében kapták kézhez a dokumentumot.
Dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke

Dr. Édes Ágnes a Helyi Választási Bizottság tájékoztatóját olvasta fel a választás eredményéről. Mint mondta, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény alapján a polgármestert a település választópolgárai közvetlenül választják, polgármester az a jelölt lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja. A választás napján Pápán a 24 442 választópolgár közül 10 966 fő adta le szavazatát, a polgármester-választás összesített adatai alapján az érvényes szavazatok száma 10 715 volt.
-A polgármesterjelöltek közül Grőber Attila 4 896 darab, dr. Áldozó Tamás Róbert 5 226 darab, Marton Sándor 593 érvényes szavazatot kapott. A Helyi Választási Bizottság megállapította, hogy a választás eredményes volt, a választás lebonyolítása során törvénysértés nem történt. Pápa város polgármestere dr. Áldozó Tamás Róbert, a Fidesz-KDNP közös jelöltje lett - közölte az elnök.
Átvette megbízólevelét a polgármester

Dr. Édes Ágnes a helyi önkormányzati képviselők választásával kapcsolatban elmondta, vegyes választási rendszerben választják a képviselőket a 10 000 főnél több lakosú településeken, Pápán 10 egyéni választókerület mellett 4 kompenzációs listás mandátummal 14 tagú képviselő-testület alakulhat. A 10 egyéni választókerületben a Helyi Választási Bizottság 22 képviselőjelöltet vett nyilvántartásba.
-Pápa város választópolgárai a 10. számú választókerületben Zsegraics Gyulát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották képviselőnek - közölte a Helyi Választási Bizottság elnöke.
A polgármester és a képviselő a tájékoztató ismertetése után átvette megbízólevelét.
Zsegraics Gyula a 10. számú választókerület képviselője

Holnap még három képviselőnek adja át megbízólevelét az elnök, ők szintén távollét, illetve betegség miatt nem vettek részt a hétfői megbízólevél-átadó eseményen.
Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testülete szombaton tartja alakuló ülését.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-02 15:44:36

Kisfiú lett 2020 első pápai újszülöttje


ajánlott cikk főképe

2020-02-02 09:37:48

Jöttek, láttak, elűzték a hideget


ajánlott cikk főképe

2019-12-22 19:09:43

Rocktörténet élőben


ajánlott cikk főképe

2020-01-25 11:04:56

Közlekedésbiztonsági előadás a QSI diákjainak