56-os megemlékezés Tapolcafőn


2019-10-23 23:11:08  | cikk: HuHa  | 


56-os megemlékezés Tapolcafőn főképe
A hagyományokhoz hűen Tapolcafőn is megemlékeztek az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. A részönkormányzat és a Pápai Nyugdíjas Egyesület által szervezett ünnepséget ezúttal a faluházban tartották. Zsegraics Gyula, a városrész önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta, Tapolcafőn minden nemzeti ünnepet megtartanak hosszú évek óta, s ezt a hagyományt a továbbiakban is megőrzik, hiszen az itt élők igénylik, hogy a jeles napokról méltó módon megemlékezzenek.
Zsegraics Gyula, a falu önkormányzati képviselője 

Ezúttal Simon Zoltán - aki a közeli Mezőlakon született és 1956-ben hagyta el hazáját - amerikai-magyar költő életét és munkásságát bemutató film vetítésére hívták a tapolcafőieket, a filmvetítés mellett pedig a Pápai Nyugdíjas Egyesület Irodalmi Színpada emlékezett dallal és verssel az 56-os eseményekre, a hazaszeretetre. A rendezvényen jelen volt Simon Zoltán özvegye, Tóth Ilona is. Csukárdi Tibor, az irodalmi színpad vezetője elmondta, csoportjuk minden jeles ünnepre, évfordulóra műsorral készül, hiszen ez a feladatuk, s ezeket a műsorokat nemcsak a nyugdíjas egyesület tagjai, de más városi közösségek is szívesen fogadják. Nem először szerepeltek Tapolcafőn sem, s ezúttal is örömmel jöttek el összeállításukkal.
A Pápai Nyugdíjas Egyesület Irodalmi Színpada is fellépett

A megemlékezés végén a református templom mellett álló 56-os kopjafánál helyezték el a tisztelet koszorúját a tapolcafőiek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-14 20:34:10

Kitüntetések és költségvetés - Ülésezett a képviselő-testület


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 21:24:37

Újabb megszépülő közterület


ajánlott cikk főképe

2020-03-08 20:48:03

A legvidámabb ünnep a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-02-27 15:40:17

Az influenza járvány miatt látogatási tilalom lépett életbe a kórházban