Világbajnokok a pápai légtáncosok


2019-10-25 21:32:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Világbajnokok a pápai légtáncosok főképe
Fantasztikus versenyzéssel, egy világbajnoki címmel és egy igen értékes hetedik helyezéssel tért haza a Kanadában megrendezett rúdsport és légtorna világbajnokságról a Pápai Légtorna Sportegyesület.

Páros légtorna karika szakágban Gyimóti Anna és Illés Zsófia, míg egyéniben Illés Viktória mérette meg magát Montrealban. A Nemzetközi Rúdsport Szövetség (International Pole Sport Federation) világeseményén hazánkat 17 sportoló képviselte. A lányok a sikeres vb kvalifikációs nemzeti bajnokságot követően rengeteget dolgoztak, hogy még jobban tökéletesítsék produkciójukat. A csapat felkészülését azonban nehezítette, hogy a verseny előtt két héttel új edzőterem után kellett nézniük, ráadásul az anyagiak előteremtése is emberfeletti munkát követelt tőlük.

- A csoport életében az eddigi legnagyobb megmérettetés volt a kanadai világbajnokság, melyre több hónapon keresztül heti három alkalommal készültünk - mesélte Győrffy Viola, a lányok edzője. - Nagyon elégedett vagyok a lányokkal, hiszen párosunk megdöntötte saját világcsúcsát és aranyérmet vehetett át, szólóban pedig három helyet javítva a kvalifikációs versenyhez képest, Viki hetedik lett. A kötelező elemeken igyekeztünk a felkészülés során javítani, de a lányok annyira ügyesek voltak a magyar bajnokság során is, hogy csak apróságokra hívtam fel a figyelmet. Szeretném megköszönni a támogatók felajánlásait, cégek, magánszemélyek is segítették a versenyen való szereplésünket. Pápa város polgármestere, dr. Áldozó Tamás 500.000 forinttal támogatta egyesületünk részvételét a vb-n, továbbá biztosította a schwechat-i repülőtérre való oda-és visszaszállításunkat.

A négynapos világeseményen 26 országból több mint 250-en vettek részt. A Pápai Légtánc Csoport idén még két alkalommal áll színpadra, előbb egy budapesti, majd az év zárásaként egy székesfehérvári országos bajnokságon, ahol a teljes csapat a zsűri elé járul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-09 20:00:55

A Klausz-Csányi kettős nyerte a Mikulás Ralley-t


ajánlott cikk főképe

2019-11-10 19:16:38

Hatgólos döntetlen


ajánlott cikk főképe

2020-01-07 18:05:12

Kosárlabda: Vereség az évindítón


ajánlott cikk főképe

2020-02-20 15:44:39

Korábbi PELC neveléssel erősített a Perutz FC