Megalakult a német nemzetiségi önkormányzat


2019-10-28 20:00:35  | cikk: ha  | 


Megalakult a német nemzetiségi önkormányzat főképe
Ma tartották a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) alakuló ülését. Az alkalmon a Helyi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatást a nemzetiségi önkormányzati választás eredményeiről. Dr. Édes Ágnes elmondta, három német nemzetiségi képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba, mindannyian a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közösségének jelöltjei voltak. A német nemzetiség tekintetében kiírt választáson a névjegyzékben szereplő állampolgárok a német nemzetiségi önkormányzat tagjaivá választották Drabant Andrást 40 szavazattal, Gőgösné Bakos Adélt 31 szavazattal és Pillerné Fódi Ilona Erzsébetet 32 szavazattal.


A PNNÖ régi-új testülete az eskütétel után elnököt és elnökhelyettest választott. A képviselők elnöknek választották Pillerné Fódi Ilonát, elnökhelyettesnek pedig Gőgösné Bakos Adélt jelölték meg. Elfogadták a szervezeti és működési szabályzatot. A jegyzőkönyv hitelesítésére Drabant Andrást jelölték ki.

A PNNÖ elnöke kérdésünkre elmondta, ugyanazt az utat kívánják folytatni, melyet az előző ciklusban megkezdtek. Megköszönte a választók bizalmát és elmondta, hogy továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a testvérkapcsolatok ápolására, hagyományos programjaikat pedig ezután is rendszeresen megszervezik, gazdagítva a város kulturális életét. Ugyanakkor szeretnének olyan alkalmakat is szervezni, melyek új színt visznek az eddigi kínálatba, így például színházlátogatást is terveznek. Legközelebb a Márton-napi rendezvényre hívják az érdeklődőket a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-10 18:00:41

A legfrissebb hír hétfőn 18 óra előtt pár perccel: 37 fertőzött Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-05-23 20:30:12

On-line vállalkozói fórum a paktum projektben


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 15:27:48

Hétfőn és kedden aszfaltozzák a lámpás kereszteződést


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 21:31:52

Koronavírusos egy óvónő - bezárták az Erzsébetvárosi Óvodát