Reagált és értékelt Grőber Attila


2019-10-28 23:33:27  | cikk: Babos Petra  | 


Reagált és értékelt Grőber Attila főképe
Grőber Attila önkormányzati képviselő két témában tartott sajtótájékoztatót hétfő délelőtt. Elsőként a független polgármesterjelölt sajtótájékoztatójára reagált.
-Amikor én értékeltem a választásokat, akkor a független polgármesterjelölt nevét még csak véletlen sem mondtam ki, nem neveztem nevén, s ennek az volt az oka, hogy nem az ő személye fontos az ügyben, hanem a jelensége az érdekes. Ehhez képest a volt független polgármesterjelölt, azt közölte, hogy én nem vagyok demokrata. Én tudomásul veszem, amit mondott és tiszteletben is tartom. Én soha, semmikor nem vontam kétségbe, hogy akár képviselőjelöltként, akár polgármesterjelöltként elinduljon a választáson. Ehhez joga van. Én annyit mondtam, hogy az a polgármesterjelölt, aki elindult, az három dologgal nem rendelkezett: politikai tapasztalattal, programmal és képviselőjelöltekkel. Tehát esélye sem volt a választás megnyerésére. Az meg, hogy 1989 előtti időket idéz, arról pedig érdemes beszélgetni, mert úgy tűnik, nem mondhatom el a véleményemet és én éltem olyan világban, amikor az ember nem mondhatta el a véleményét - emelte ki az önkormányzati képviselő, aki hozzátette, a győztesnek is jobb lett volna, ha nem indul független polgármesterjelölt, mert akkor nem 48 és 45 az arány, hanem 52 és 49, s akkor a győztes elmondhatta volna magáról, hogy a választásra jogosultak, több mint a fele őt támogatta.
A szombati ünnepi alakuló ülésről szólva úgy fogalmazott, az alakuló ülés felfogása szerint nem az a hely, ahol személyi ügyekben illik hozzászólni. Az ülést személyeskedő ügyekkel nem illik zavarni, ezért nem is tették ezt. Álláspontjuk minden esetben elvi álláspont volt és attól a személytől, akire vonatkozik, attól független.
Az SZMSZ módosítására az ellenzéki képviselők nem gombot nyomtak, Grőber Attila magyarázata szerint három okból.
-Nem értünk egyet a bizottsági struktúrával, a fenntartható fejlődés tanácsnokának a feladatkörét az SZMSZ nem tartalmazza, mi nem tartjuk elegánsnak, ha egy képviselő-testület azzal kezdi a munkáját, hogy a saját béreit emeli meg.
Grőber Attila nehezményezte, hogy az alpolgármester személyére a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között semmiféle egyeztetés nem volt, igaz azt elismerte, hogy erre nem is kötelezi a választási győzteseket senki.
-A választáson győztesek egyeztettek velem a bizottságok összetételéről, de ilyen rövid ideig tartó és ilyen száraz tényeket közlő egyeztetésen még sosem vettem részt, az közelebb állt az ultimátumhoz - hangsúlyozta, majd hozzáfűzte, a választási eredmények nem tükröződnek a bizottsági helyek számában, 27 helyből 18-at a Fidesz tölthet be, 9-et az ellenzék, bizottsági elnöki tisztségek közül pedig mind a négyet a Fidesz nevezhette meg, az ellenzék egyet sem - emelte ki Grőber Attila.
-A politika íratlan szabályai szerint az ellenzéknek a pénzügyi-gazdasági bizottság vezetését illik megadni. Semmilyen választási matematika nincs, ami azt igazolná, hogy a kormányzó erők az összes bizottsági elnöki posztot birtokolják - mondta Grőber Attila, aki hozzáfűzte, ő maga egyet hátralépett és nem lett tagja egyetlen bizottságnak sem. Végül elmondta, konstruktív ellenzéki magatartást szeretnének megvalósítani a megalakult testületben, képviselve a választási kampányban megfogalmazott célokat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-30 20:20:21

Holnaptól átmenetileg nincs parkolási díj


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 18:15:27

Jelenetfelvétel az Erkelben


ajánlott cikk főképe

2020-02-29 21:39:31

Szívemhez szorítom


ajánlott cikk főképe

2019-12-03 11:32:16

Megtöltötték az angyalok batyuját a munkácsysok