Megalakult a cigány nemzetiségi önkormányzat


2019-10-28 23:44:29  | cikk: Babos Petra  | 


Megalakult a cigány nemzetiségi önkormányzat főképe
Megtartotta alakuló ülését a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (PVCNÖ). Az ülésen dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke elmondta, kilenc roma kisebbségi képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Biztosság, akik közül hárman a LUNGO DROM Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, hatan pedig A Magyarországi Cigányszövetség Fórumának jelöltjei voltak. A roma nemzetiségi névjegyzékben szereplő választópolgárok a települési roma nemzetiségi önkormányzat képviselőjévé választották a LUNGO DROM Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség jelöltjeként Sándor Endre Gézát 31 darab szavazattal, valamint A Magyarországi Cigányszövetség Fórumának jelöltjeként Németh Richárdot, 30 darab szavazattal. Az 1958-as születésű Kozák János és Kozák Jánosné mindketten a Magyarországi Cigányszövetség Fórumának jelöltjei, 29 darab érvényes szavazatot kaptak, ezért a Helyi Választási Bizottságnak sorsolással kellett eldöntenie, melynek eredményeként Kozák Jánosné jutott mandátumhoz.
A PVCNÖ az eskütétel után elnököt és elnökhelyettest választott. A képviselők elnöknek választották Kozák Jánosnét, elnökhelyettesnek pedig Németh Richárdot. Ezt követően elfogadták a PVCNÖ Szervezeti és Működési Szabályzatát. Jegyzőkönyv hitelesítésre Németh Richárdot jelölték ki.
Az alakuló ülés végén Sándor Endre Géza lemondott képviselői mandátumáról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-16 17:45:36

Ismét közlekedik a városnéző kisvonat


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 21:32:45

Településkapuk és lámpás kereszteződés


ajánlott cikk főképe

2020-08-14 20:29:42

Tovább emelkedett a karanténban lévők száma, de nincs hír újabb fertőzöttről


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 16:37:39

Ismét várja a látogatókat a zsinagóga