Emelt fővel búcsúzott a Perutz a Magyar Kupától


2019-10-30 23:47:05  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: vasasfc.hu  | 


Emelt fővel búcsúzott a Perutz a Magyar Kupától főképe
A hosszabbításban veszítette el a legjobb 32 közé jutás lehetőségét a kupában a Perutz FC, a pápai alakulat a búcsútól függetlenül minden elismerést megérdemel, hiszen végig fegyelmezetten, nagy szívvel küzdött a jobb erőkből álló Vasas ellen.

A tisztes helytállást tűzte ki célul a hazai csapat, Lengyel Ferenc tanítványai egy felszabadult, közönségszórakoztató játékra készültek az NB II-ben szereplő együttes ellen. A vendégeknél a PELC saját nevelésű játékosa, Király Botond sarokgyulladás miatt nem léphetett pályára, a hazaiaknál Császár Attila hiányzott.

A hideg idő és a tv közvetítés ellenére sokan követték a helyszínen a pályán történteket, a közel 600 néző így élőben láthatta a 3. perc történéseit, amikor a vendégek nagyon ráijesztettek a hazaiakra: Szatmári indítása után Szedlár lépett ki, aki éles szögből a kapufát találta el. A 12. percben első lehetőségét gólra váltotta a Pápa, egy beívelt szabadrúgást Dóczi fejelt le Zsirainak, aki bevetődve a kapuba lőtt 1-0. Fél óra játék után egy perc alatt fordított a Vasas, előbb Szatmári távoli bombája a jobb kapufáról Bánki hátát is érintve gurult a gólvonal mögé, majd rögtön a középkezdést követően egy labdavesztés után Daróczi 15 méterről a jobb sarokba lőtt 1-2. Más kérdés, hogy előtte szabálytalankodtak egy pápai játékossal szemben, amit a játékvezető figyelmen kívül hagyott... A gól után Lengyel Ferencet reklamálásért kiállította a játékvezető. Fordulás után kiegyenlített a Perutz, egy szabadrúgásra a 11-es pontnál Kalász érkezett, és jobbal a bal sarokba lőtt 2-2. A hátralévő időben több találat nem esett, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. A ráadásban Rétyi próbálkozását Bánki bravúrral a kapu fölé paskolta, ám két perccel később már ő is tehetetlen volt: Lakatos középreadását Torghelle fejelte kapura, ezt még kiütötte a pápai kapus, ám ezután Rétyi közelről a kapuba lőtt 2-3. A 109. percben eldőlt a továbbjutás, Balajti 13 méterről tekert a bal sarokba 2-4. Az utolsó percben Rados bizonytalanságát Hanzl használta ki, az újabb egyenlítésre pedig már nem volt idő, Torghelle rutinosan húzta az időt.

Pápai Perutz FC - Vasas 3-4 (Zsirai, Kalász, Hanzl, ill. Szatmári, Daróczi, Rétyi, Balajti)

Lengyel Ferenc: Minden dicséretet megérdemel a csapat, teljesen nyitottá tette a párharcot. Sajnálom, hogy nem sikerült a még nagyobb bravúr, ami véleményem szerint benne volt a meccsben. Azt gondolom, ha a játékvezető korrekt módon vezette volna ezt a kupameccset, akár a tizenegyes-párbajig is eljuthattunk volna. Örülök, hogy ki tudtuk szolgálni a közönségünket, ezidáig adósak voltunk a jó játékkal hazai pályán.

Perutz FC: Bánki - Dóczi (Kalász 46.), Zsirai, Böröczky - Baldauf, Hanzl, Farkas B. (Nagy T. 67.), Iványi, Vincze, - Szabó Zs. (Benecz 46.), Irmes (Szilágyi 94.)

Vasas: Rados - Szivacski, Viczián, Hajdú - Tóth L. (Balajti, 58.), Gál (Hinora, 99.), Szatmári, Lakatos - Szedlár (Köböl, 81.), Torghelle, Daróczi (Rétyi, 81.)

A Perutz FC november 3-án, vasárnap 13:30-as kezdéssel a Nagykanizsával csap össze.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-23 21:59:00

Közel állt a pontszerzéshez a Perutz


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 23:20:05

Meggyőző játék, szép Perutz gólok


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:09:40

Leimeiszter Ábel, a színötös úszó


ajánlott cikk főképe

2020-05-18 13:15:38

13 éremmel számol az olimpián a MOB elnöke