Libaételek, újborok, szórakoztató programok - Hétvégén Szent Márton-napi Újbor Ünnepe


2019-11-06 15:33:54  | cikk: Babos Petra  | 


Libaételek, újborok, szórakoztató programok - Hétvégén Szent Márton-napi Újbor Ünnepe főképe
Gasztronómiai kínálattal és kulturális programokkal várja a látogatókat a hétvégén a Szent Márton-napi Újbor Ünnepe az Esterházy-kastély udvarán. A hagyományos rendezvény szombaton és vasárnap kínál változatos programokat, a jó borokat, finom ételeket, zenés estéket és kreatív elfoglaltságokat kedvelőknek - tudtuk meg a szervezőktől a mai sajtótájékoztatón.
Bognárné Novák Ilona, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatóhelyettese elmondta, a kastély udvaron felállított sátor színpadán a két nap folyamán15 produkciót láthatnak az érdeklődők, köztük gyermek és felnőtt művészeti csoportokat és egyéni előadókat is, ez összesen több mint száz közreműködőt jelent.
-Szombat este 20 óra 30 perctől a Retróleum együttes a 60-as, 70-es, 80-as és 90-es évek legnépszerűbb pop-és rock slágereivel szórakoztatja a közönséget. Vasárnap 18 órakor a népszerű Kolompos együttes a szürethez és a Márton naphoz kötődő népszokásokat eleveníti fel kicsiknek és nagyoknak egyaránt, játékos módon, rengeteg vidámsággal fűszerezve. Az újbor és a libaételek megkóstolásához Zsolnai Róbert zenél vasárnap este. Az idén sem marad el az újbor szentelése és a bor-és pálinkalovag avatás, melyet a Somlói Borút Egyesület végez majd. A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz Liba Tour. Vasárnap 14 és 17 óra között négy állomáson várják a gyerekeket. A helyszínek: a Kópé-Vár, a Kékfestő Múzeum, a Pannonia Reformata Múzeum és az Esterházy-kastély. Akik legalább három helyszínen érvényesítik menetlevelüket és azt legkésőbb vasárnap 17 óra 15 percig eljuttatják a kastély középső bejáratánál elhelyezett gyűjtőládába, azok sorsoláson vehetnek részt, mely vasárnap 18 órakor lesz. Érdemes játszani, hiszen idén is értékes nyereményekkel várjuk a családokat - tudtuk meg Bognárné Novák Ilonától.
A színpadi programok mellett idén is változatos borkínálattal várják a látogatókat, így lesznek villányi, tokaji, somlai és balatoni borok is, de természetesen pálinka is lesz majd a gazdag kínálatban. A libából készült ételek mellett a gyerekek kedvence, a kürtős kalácsot és mini fánk is megtalálható lesz.
Az Esterházy-kastélyban ezeket a kedves dekorációkat lehet készíteni a hétvége során

Az Esterházy-kastélyban Marcsi néni jóvoltából ezúttal is lehet kézműveskedni és sütni. Lehet majd illatpoharat készíteni, s bögre felhasználásával őszi dekorációt csinálni. A kastélyban nincsen program sütés nélkül, ezúttal finom vaníliás kiflit készíthetnek a gyerekek. A LEGO asztalos játszóház kedvezményes áron és kibővült nyitva tartással áll a gyerekek rendelkezésére - tudtuk meg Boros Katalintól, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-08 15:27:20

Virágos közterületek, kijavított úthibák


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 13:19:23

Több mint 16 millió forint értékben osztottak bébiételt


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 13:22:38

Jól halad a munka a Városi Sportcsarnoknál


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 16:14:09

Enyhítések az alapellátásban