Szakmai konferencia nyitotta a Játékfesztivált


2010-06-11 11:37:26  | cikk: mo  | 


Szakmai konferencia nyitotta a Játékfesztivált főképe
Pápa Város és Vonzáskörzete Óvodapedagógusainak Egyesülete és a Pápa Városi Óvodák szakmai napra várta a pápai és környéki óvodapedagógusokat, szakembereket. A rendezvény – sok éve – a Játékfesztivál nyitóprogramja is egyben. Ezúttal azonban összetett rendezvényről van szó, hiszen a szakmai konferenciát a JMK emeleti előterében délben nyíló gyermekrajz kiállítás, délután pedig mentálhigiénés csoportfoglalkozás követi. Csákvári Judit, a Városi Óvodák vezetője érdeklődésünkre elmondta, a konferencia – a szakmai fejlődés lehetősége mellett – jó alkalom arra, hogy az óvodák nevelőtestületét összefogja. Ebből a szempontból kiemelkedő a rendezvény, hiszen távolabb fekvő településekről is érkeztek pedagógusok, amely a későbbiekben lépést jelenthet egy megyei rendezvény megvalósítása felé – fogalmazott az intézményvezető.
A szakmai napon 4 előadást hallhattak a résztvevők. A beszámolók sorát Dávid Tamás addiktológus, klinikai szakpszichológus nyitotta, aki „A kiégés veszélye a pedagógusi pályán” címmel tartott előadást. A pszichológus azt hangsúlyozta, hogy a kiégés veszélye minden humán, érzelmi problémával foglalkozó szakember esetében fenyeget. Preventív jellegű előadásában elmondta,  a stressz áll a probléma hátterében, amelyet megfelelő módon kezelni kell.
Az előadássorozat folytatásában Fodor Gábor mentálhigiénés szakember az óvodapedagógusok közoktatásban jelentkező meghatározó szerepéről és jelentőségéről beszélt, majd dr. Hirsch Anikó pszichiáter beszámolóját hallhatták a megjelentek. A szakember a gyermekkori agresszió típusairól és kezeléséről beszélt közönségének. Leszögezte, a problémát tünetként kell kezelni, elsődlegesen az agressziót kiváltó okot kell megszüntetni.
A konferencia utolsó előadója a Városi Óvodák Fáy András Lakótelepi Tagóvodájának nyertes TÁMOP pályázatáról számolt be. Morvai Marianna, a tagóvoda intézményvezető-helyettese tájékoztatott, az óvodába 2008 ősze óta járnak külföldi gyerekek, akiket 3 csoportban, magyar gyermekekkel integráltan nevelnek. Az intézményvezető-helyettes kihangsúlyozta, „A kooperatív módszerek és tevékenységközpontú nevelés kihívásai az óvodáskorú migráns gyermekek integrációja során” elnevezésű TÁMOP pályázatot elsősorban e 3 csoport nevelésének sikerrevitele érdekében adták be tavaly nyáron.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-05 20:20:06

Ismét Musica Pannonica Reformata


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 19:34:40

Megkezdték a képviselők a textil arcmaszkok kihordását a városban


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 13:24:04

Húsvéti ajándék százezer forint értékben


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 23:33:42

Bővült a piac nyitvatartása, újra jöhetnek a ruhaárusok