Márton-napi forgatag a Tarczyban


2019-11-11 21:12:07  | cikk: Babos Petra  | 


Márton-napi forgatag a Tarczyban főképe
Ma tartotta immár ötödik alkalommal Márton-napi rendezvényét a Tarczy Lajos Általános Iskola. Az aulában megjelenteket Vida Tímea szervező tanár köszöntötte, aki mint mondta, az iskola informatika tagozatos tanulóinak szervezték a programot, ahová a szülőket is hívták, így együtt alkothattak a csemetéikkel.
-A gyerekek már a múlt héten előzetes feladatokat kaptak. Megismerkedtek Márton püspök életével, és a Márton naphoz kapcsolódó népszokásokkal. Szent Márton napja jelentette régen a paraszti év végét, a népszokások szerint ilyenkor kapták meg az éves bérüket és ráadásként egy libát is. E napon kóstolták meg az új bort és vágták le a tömött libákat is - mondta Vida Tímea, majd hozzátette, a gyerekek plakátokat készítettek, libás énekeket tanultak egy videó segítségével és megismerkedtek a tollfosztással is. A mai délutánon kipróbálhatták a lúdtollal való írást, amellyel egy emléket készíthettek a mai napról és lámpást is. Aki pedig megéhezett, azt egy kis libazsíros kenyérrel és finom meleg teával vendégelték meg.
A szülők is szívesen alkottak a gyerekekkel

A Márton-napi rendezvényen a 2. a osztályosok adtak műsort felelevenítve a Márton-napi néphagyományokat, majd Buti Alíz tartott vetített képes előadást Szent Márton történetéről.
A jó hangulatú program végén a diákok és szüleik közös lámpás felvonuláson vehettek részt az iskola körül.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-06 15:54:13

Elkészült a város idei rendezvénynaptára - Sok program várja a pápaiakat


ajánlott cikk főképe

2020-01-31 20:09:45

Elfogadták a 2020. évi költségvetésről szóló határozatot a PVCNÖ tagjai


ajánlott cikk főképe

2020-01-26 09:31:32

Bajor adomány a pápai evangélikusoknak


ajánlott cikk főképe

2020-02-08 12:46:41

Nagy adófizetők és jó ügyek mellett elkötelezett vállalkozások