A búvópatak mindig felszínre kerül


2019-11-13 20:33:24  | cikk: ha  | 


A búvópatak mindig felszínre kerül főképe

Wendler Attila volt a Gyurátz Ferenc Godolkodó Kör legutóbbi alkalmának vendége. Az operaénekes járt már Pápán, hisz az opera nagyköveteként tartott előadást a Refiben. A program célja, hogy az opera műfaját népszerűsítse a fiatalok körében. Ezúttal a Gyurátz Kör örökifjú tagjainak mesélt és énekelt.

Wendler Attila csepeli legény, édesapja azt szerette volna, ha tanul valami rendes szakmát, ezért műszaki szakközépiskolába küldte fiát, aki érezte, hogy ez nem neki való, ezért nem is jeleskedett a tanulásban. Olyannyira nem, hogy vizsgái sem sikerültek. Ezért aztán az apa elküldte fiát, hogy keressen munkát - lehetne ez egy népmesei kezdés, s valóban mesében illően folytatódott, hisz a filmgyárban alkalmazták, a művészközeg jót tett, s emellett adódott egy remek lehetőség is: édesanyja egyik ismerőse otthagyta a Honvéd Kórust, s ajánlotta a fiatalembert. Wendler Attila ott olyan támogató közegre talált, ahol kiteljesedhetett. Mint mondta, abban a kórusban mindenki olyan énekes volt, hogy bárki szólózhatott. Az ő első ilyen fellépése nem sikerült fényesen, mert épp amikor a szólórésze következett volna, a koncertteremben elment a villany. A búvópatak, azaz a tehetség azonban azért a felszínre került, hisz később aztán a színpadon számtalanszor pótolhatta ezt az élményt.

Jó hangulatú előadást tartott az operaénekes

A kórusból a Pécsi Nemzeti Színházba került, ott énekelt 1987-ig, ezt követően a Magyar Állami Operaház szerződtette magánénekesként. Elsősorban olasz operák tenor főszerepeit alakította, de a francia és német repertoár karakterszerepeiben is fellépett. Vendégszerepelt Európa több országában, valamint az Egyesült Államokban. Németországba is hívták szerződéssel, de itthon maradt, többek közt azért, hogy gyermekei magyar iskolákban tanulhassanak. Minden tenorista álma az Othello, ez csodálatos élmény volt számára, Taminot is sokszor elénekelhette, de színpadra lépett a Parasztbecsületben, a Toscában is, csak néhányat említve a teljesség igénye nélkül. Wendler Attila reméli, hogy még van néhány szerep, ami rá vár.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-04 13:38:06

Új járda épül a Szent István út egy szakaszán


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 13:24:04

Húsvéti ajándék százezer forint értékben


ajánlott cikk főképe

2020-06-10 13:43:24

Kettő nyári tábort kínál a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-05-18 13:26:28

Húsz százalékos az óvodai kihasználtság