Nyílt nap a Petőfiben


2019-11-13 20:57:37  | cikk: ha  | 


Nyílt nap a Petőfiben főképe
A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium november 11-én tartott a szülőknek tájékoztatót az intézmény kínálta képzésekről, kedden pedig a leendő kilencedikeseket várták nyílt napra, hogy betekintést nyerjenek az iskolában folyó oktató-nevelő munkába. A programra idén is nagy volt az érdeklődés. Az aulában az érkezőket a diákönkormányzat tagjai fogadták, akik az első tanítási órában meséltek a diákéletről, a tanórákról és az egyéb programokból. Ezt követően az érdeklődők megtekintették az iskola kisfilmjét, illetve egy online kvízt töltöttek ki, amely nagy népszerűségnek örvendett. A 2., 3. és 4. tanítási órák voltak látogathatók, mindegyik időpontban tíz különböző tanóra közül választhattak a vendégek.

Bognár Anita intézményvezető feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes elmondta, ebben a tanévben a hagyományoktól eltérően egy nyílt napot szerveznek a nyolcadikosok számára, melyen idén közel 200 tanuló vett részt. - A 2020-2021-es tanévben is két osztályt indítunk, az intézménybe jelentkező nyolcadikosok három képzés közül választhatnak, melyek mindegyike egyedülálló a városban. Az egyik osztály osztott: itt emelt szintű német, illetve emelt szintű természettudományi oktatást kínálunk. A német tagozatot azoknak ajánljuk, akiknek nem ismeretlen ez a nyelv. Négy évig heti hat órában tanulják a diákok, ez a közép-, de akár a felsőfokú nyelvvizsgához is elegendő. Különösen jó lehetőség nyílik itt a nemzetiségi általános iskolában megszerzett nyelvi alapok továbbfejlesztésére. A természettudományi fél osztályban a biológiát, a fizikát, a kémiát oktatjuk magasabb óraszámban, jó tárgyi feltételekkel. A csoportbontás lehetőséget ad a kísérletezésre éppúgy, mint a tehetséggondozásra - mondta Bognár Anita.
A Petőfiben 2009-ben indult el a két tanítási nyelvű képzés, mely kezdetektől fogva nagyon népszerű. - Ezen a tagozatunkon a nyelvi előkészítő év után a diákok a földrajzot, a matematikát, a történelmet és a célnyelvi civilizációt angol nyelven tanulják, az ötödik év végén pedig kétnyelvű érettségit tesznek, mely egyben felsőfokú nyelvvizsgának is megfelel. A nyelvi előkészítő évfolyamon heti 18 órában több tanár és anyanyelvi lektor segítségével tanulják az angol nyelvet. Az előkészítő év megalapozza a 9-12. évfolyamon folyó emelt szintű nyelvoktatást, lehetővé teszi, hogy közismereti tárgyakat angol nyelven tanuljanak, a felsőoktatásban pedig angolul vegyenek fel tantárgyakat - tudtuk meg Bognár Anitától.
Tarró Bianka volt az egyik előadó

Bognár Levente az Erkel nyolcadikosa, ő már korábban eldöntötte, hogy a Petőfit választja, mert szerinte nagyon fontosak az idegen nyelvek, főleg az angol. A felvételi vizsgára sokat készülnek az iskolában, de otthon is. A nyílt napot nagyon érdekesnek találta. Tarró Bianka volt az egyik végzős, aki a diákoknak előadást tartott. Ő annak idején azért választotta ezt az iskolát, mert sok pozitív véleményt hallott róla, s eltelt évek bebizonyították, hogy jól döntött, mondta. A tanítás mellett a Petőfiben mindig fontos szerepet kap a közösségi élet is, a DÖK rendkívül aktív és jó hangulatúak a diákrendezvények.

Az intézményvezető-helyettes hangsúlyozta, az emelt szintű német nyelvi és természettudományi tagozatra jelentkezők számára felvételi vizsga nincs, a magyar-angol két tanítási nyelvű osztályba jelentkezőknek központi írásbeli felvételi vizsgát kell tenniük, melyet a Petőfiben is megírhatnak. Ennek időpontja 2020. január 18.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-19 19:28:18

Kivágni, vagy meghagyni?


ajánlott cikk főképe

2019-11-09 23:48:56

Először csak óvatosan egy-két cseppet, utána majd lassan lehet többet-többet


ajánlott cikk főképe

2019-12-19 22:16:43

Karácsonyi kamarakoncert


ajánlott cikk főképe

2019-12-10 17:15:33

Újabb naptárt adott ki a városi könyvtár