Folytatódik a munka a Várdombon


2019-11-14 12:21:09  | cikk: HuHa  | 


Folytatódik a munka a Várdombon főképe
A szabadtéri színpadot kiszolgáló út és parkoló épül az Esterházy-kastély főhomlokzata előtti területen, a Várdombon. Ez a beruházási elem is része a Zöld Város I. projektnek, mely a Várdomb, a Belső-Várkert és az Erzsébet liget megújítását tartalmazza.
Dr. Áldozó Tamás polgármester és Vörös László vezérigazgató a munkákról egyeztetett

Most a Várdomb nyugati oldalán folyik munkavégzés, a keleti és déli oldalon már korábban végzett a kivitelező a terület rendezésével és a növénytelepítéssel. Itt a nyugati oldalon eddig csak egy részét lehetett elvégezni a feladatoknak, hiszen meg kellett várni a kastélykerítés építésének befejezését és a Várdomb alatt húzódó gázközmű kiváltását - magyarázta Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója.
-Jelenleg a színpad bekötő útjának és a parkolónak az alépítménye készül, a lemezszegélyek és a teherhordó réteg beépítese folyik. Ezt követi majd a terület burkolása, az út és a parkoló is gyeprácsot kap, ezzel növeljük a zöldfelületet - közölte a vezérigazgató, hozzátéve még novemberben növényeket is telepítenek a területre, ezeknek a helyét már kijelölték. A Várdomb nyugati oldalára is évelők, örökzöldek, cserjék kerülnek.
A szabadtéri színpadhoz kiszolgáló út  és parkoló épül

Dr. Áldozó Tamás polgármester a helyszínen egyeztetett a munkálatokról a kivitelezővel. Mint mondta, ha a most zajló építkezés befejeződik, visszakerül a Szent István úti bejárathoz a nagykapu és a kiskapu is, hiszen a Lehoczky Kft. azokat is elkészítette. A Zöld Város I. projekt további elemeiről úgy fogalmazott, várhatóan tavasszal tudják folytatni a munkát a Belső-Várkertben, mindez attól függ, lesz-e kivitelező a feladatok elvégzésére és milyen ütemben halad a törvényességi ellenőrzés.
A Várkertben többek között új sétautakat, kerékpáros utakat alakítanak ki, kávézó és játszótér épül, megújul a közvilágítás, az utcabútorzat és növénytelepítés is szerepel a projektben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-09 22:00:05

Lendületesen épül a körforgalom a Szent István úti csomópontnál


ajánlott cikk főképe

2019-12-10 19:56:03

Koncertek, kórusok, táncosok és fényfestés - közeleg a harmadik adventi hétvége


ajánlott cikk főképe

2019-11-11 07:36:55

Nyílt nap a Refiben


ajánlott cikk főképe

2019-11-30 22:36:02

Boldog születésnapot, Petőfi!