Jótékonysági est a szegényekért


2019-11-18 17:07:22  | cikk: Babos Petra  | 


Jótékonysági est a szegényekért főképe
Babos Tibor, Kincses László, Kenderszer Népdalkör és Néptánccsoport, Dé-Mol Társulat, Pusztainé Becskereki Virág, Tompa Melinda, nagyteveli Német Nemzetiségi Tánccsoport és Dominek Anna, a veszprémi Petőfi Színház színművészének közreműködésével tartotta hagyományos, Szent Erzsébet-napi jótékonysági estjét a Szent Anna Római Katolikus Plébánia a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében. A rendezvény fővédnökei dr. Udvardy György veszprémi érsek és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, voltak.
A szép számban megjelenteket Salgó Ferenc kanonok-plébános köszöntötte, aki először köszönetét fejezete ki minden fellépőnek és minden résztvevőnek, akik támogatták a rendezvény sikerességét.
Salgó Ferenc köszöntötte a megjelenteket

-2009-ben szerveztünk először a szegények javára jótékonysági estet. Nagy öröm számunkra, hogy idén is sikerült egy színvonalas gálát összeállítani - mondta Salgó Ferenc, aki hozzátette, Szent Erzsébet nagyon sok jót tett az emberekkel.
-2009-ben Holczinger Sándorné ötlete alapján szerveztük meg a jótékonysági estet, azóta pedig már hagyománnyá vált, hogy Erzsébet nap környékén tarjuk a gálát. Nő a szegények száma és egyben a szegénység is. Oda kell figyelnünk, észre kell venni a körünkben élő rászorulókat, hiszen sokféle arca van a szegénységnek. Nemcsak az éhezőkre gondolok e témában, hanem a széthullott családokra, a peremhelyzetben élőkre és a gyermekvállalással járó nehézségekkel küzdőkre. Sokféle módon próbálunk segíteni a plébánián. A plébánia egy helyi pékségnek köszönhetően a megmaradt pékárut átadja a rászorulóknak, de ruhát is gyűjtünk, s persze imádkozunk értük - tette hozzá az atya, aki hozzáfűzte, a befolyt 330.000 Ft összeggel a rászorulók mindennapjait segítik majd.
Salgó Ferenc elmondta, a szemléletformálást, a lelkületformálást, a szegények iránti bizalmat szerették volna ezzel a gálával is erősíteni, hiszen az emberekben megvan az adakozás, a jótékonyság szándéka.
Dr. Udvardy György érsek köszöntőjében úgy fogalmazott, köszönti mindazokat, akik az adakozás, a támogatás, az osztozás kultúráját, gesztusát fontosnak, értékesnek tartják.
Dr. Udvardy György érsek is részt vett a jótékonysági esten

-Köszönetet mondok a plébánia Karitász csoportjának és a főegyházmegye többi Karitászának is egyaránt, hiszen nap, mint nap osztozni a rászorulók nehézségében és reményt tartani bennük, ez Krisztustól kapott küldetésünk. Szükséges minden nap helytállni, de szükséges időről időre megünnepelni, amit kaptunk, amire lehetőségünk van. Jó az is, hogy az ünnep Szent Erzsébet nevéhez fűződik, hiszen az ő életpályája mutatja azt, hogy messze többről van szó a karitatív tevékenységben, mint, hogy valakinek van valamije, mert sokszor az sem világos, hogy ki az, aki birtokol, s ki az, aki rászorul a másik segítségére. Nem is a javak elosztásáról van szó, hanem Krisztusi magatartásról, aki nem birtokol semmit, az mindent átad, ami övé, s bennünket erre buzdít. Szent Erzsébet arra is példa számunkra, hogy mi az, amit egy ember tehet. Valójában nem az számít, hogy mink van, hanem az számít, hogy Krisztusi gesztus ott van bennünk, s akkor napról napra megnyílik a lehetőség, hogy adni és elfogadni is tudjunk. Fontosnak tartom az ünnepet is, ahol az osztozás kultúráját tudjuk építeni - mondta az érsek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-28 23:36:40

Az evangélikus templom titkai


ajánlott cikk főképe

2020-03-20 13:22:49

Kesztyűben a piaci árusok


ajánlott cikk főképe

2020-02-14 20:34:10

Kitüntetések és költségvetés - Ülésezett a képviselő-testület


ajánlott cikk főképe

2020-02-29 21:39:31

Szívemhez szorítom