Aszfaltozzák az új körforgalmat


2019-11-23 12:52:34  | cikk: HuHa  | 


Aszfaltozzák az új körforgalmat főképe
Reggel óta dolgozik a kivitelező a Szent István-Győri-Várkert-Téglagyári út csomópontjában megépített körforgalomnál, aszfaltozzák az útburkolatot. Délelőtt a Téglagyári út ráfutó szakaszának egyik sávját húzta be a finisher, aztán a Várkert úti rávezetést kezdték aszfaltozni, most a kora délutáni órákban pedig a körforgalom területére kerül rá a 4 centiméter vastagságú kopóréteg.
A Téglagyári út kicsatlakozó szakaszát már reggel behúzták

A kivitelező Colas Út Zrt. építésvezetője, Ernyey Péter érdeklődésünkre elmondta, a rácsatlakozó szakaszokat félpályánként aszfaltozzák, a körforgalmat viszont egy szélességben építik meg. A 6 méteres útpálya aszfaltozásához fel kell szélesíteni a finishert.
-Erre azért van szükség, hogy a nagy terhelésnek kitett körforgalomban ne legyen munkahézag a két szakasz között, ezért egy másik finisherrel végezzük a bedolgozást. Az aszfaltról tudni kell, hogy ide egy különleges, erősebb anyagot használunk. Ez a modifikált bitumenből készült aszfaltkeverék biztosítja az út terhelhetőségét a nagy oldalirányú igénybevételnek kitett körforgalomban - magyarázta az építésvezető.
A körforgalom aszfaltozása teljes útlezárás mellett zajlik, a forgalom elterelését táblák jelzik és forgalomirányító személyzet is segíti a közlekedőket. Mint megtudtuk, a mai napon is közel harmincan dolgoznak a helyszínen zajló különböző munkafolyamatokon.
Délelőtt a Várkert úti rácsatlakozáson dolgozott a finisher

Információink szerint ma a Győri úti szakasz kivételével mindhárom rácsatlakozó úton befejezik az aszfaltozást, a Győri úton pedig hétfőn folytatják a munkát. Az útpályák mellett a kerékpárutat is aszfaltozzák, ez várhatóan kedden zajlik majd. Az aszfaltozás után, befejezik a közvilágítás kiépítését a csomópontban, felfestik az útburkolati jeleket és kihelyezik a közlekedési táblákat. A gyalogosok számára a Téglagyári úton, a Győri úton és a Várkert úton gyalogos-átkelőhelyeket is felfestenek a körforgalom közvetlen közelében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-05 15:59:33

Tájékoztató a nyári külföldi nyelvtanulási programról


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 15:02:18

A járvány elleni védekezésre fordítják a képviselői tiszteletdíjakat - újabb polgármesteri rendelet született


ajánlott cikk főképe

2020-01-23 06:29:18

Magyar modern vizuális kultúra európai kontextusban - Hencze Tamás kiállítása


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 11:47:52

A reneszánsz zseni és kora - Dürer-kiállítás nyílik az Esterházy-kastélyban