Elkészült a 2020-as kastély naptár


2019-11-26 18:32:00  | cikk: Babos Petra  | 


Elkészült a 2020-as kastély naptár főképe
Ebben az évben is gazdagon illusztrált, impozáns falinaptárt adott ki az Esterházy-kastély, melyet ma mutatta be a sajtó képviselőinek dr. Áldozó Tamás polgármester és Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője a szerzők, vagyis Bolla Bernadett, László Ákos, Fekete Tamás, Mesteri Balázs és Nagy Balázs jelenlétében.
-A közösségi médiának a hátrányai mellett megvan az előnye is, vagyis sokan készek arra, hogy a közösségi média felületein megmutassák magukat és az elmúlt években nagyon sok kiváló fotó meg is jelent a városról ezeken a felületeken. Látszott, hogy a képek készítői keresik a témákat, és amikor volt egy-egy természeti változás vagy az épített környezet változott, ők ezt lencsevégre kapták. Az épített környezetben a leglátványosabb változás a kastély kerítésének és kapujának helyére kerülése volt. Ez sokakat megihletett és arra késztetett, hogy keresse a különböző beállításokat, fényeket, kompozíciókat a kastély környezetében. A képek sokaságából a Pápai Platán Nonprofit Kft. felkérésére összeállt egy olyan válogatás, ami ennek a naptárnak a képanyagát jelenti. Ezúton szeretnék gratulálni a fotók készítőinek. Ezek a felvételek újratanítják nekünk szeretni a városunkat, mivel mi képesek vagyunk arra, hogy a sok szépség mellett elmenjünk, s sokan hajlamosítanak bennünket arra, hogy ezeket vegyük észre. Megtapasztalhatjuk a képeknek köszönhetően, hogy mennyi minden vesz minket körül a miniatűrtől az egészen nagy tablókig. A fotók készítői nem mindannyian pápai születésűek, s úgy gondolom, ez különösen jó, mert ők mentesek minden olyan kényszertől, amit egy Pápán felnőtt ember magába szívott, s amitől nehezen tud elvonatkoztatni - mondta a polgármester, aki hozzáfűzte, a naptárban jó képek vannak, ezért ajánlja mindenki figyelmébe, akár karácsonyi ajándékként vagy egy emlékként a városról, a kastélyról.
A naptár fotóinak készítői: Bolla Bernadett, László Ákos, Mesteri Balázs, Fekete Tamás és Nagy Balázs

A polgármester hozzátette, 2006-ban jelent meg legutóbb Pápa könyv. Hamarosan újra kéne egy Pápa fotóalbumot kiadni, amiben új képek, új szövegek lennének városunkról.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a szerkesztés Nagy Balázs munkáját dicséri, az arculat ötlete pedig dr. Áldozó Tamásé.
-Két évvel ezelőtti naptárunk sok helyen kint van még a lakásokban, már nem mint naptár, hanem mint dekoráció. Nekünk ezzel a naptárral is az a célunk, hogy maradjon fent a falon 2020 decembere után is. Ezért tartottunk meg ezt az arculatot. Minden évben igyekszünk szép képekkel megtölteni ezt a naptárat, s reméljük, hogy a jövőben is szívesen fotóznak a naptárba a fotósaink - tudtuk meg Boros Katalintól, aki hozzátette, nagy öröm számára, hogy pápaiak és már pápaiak készítették a naptárat pápaiaknak elsősorban.
Az ügyvezető kiemelte, nagyon sok jó fotó érkezett, terveik szerint egy pár felvétel pedig majd egy másik városi kiadványban fog helyet kapni a jövőben.
A naptár tökéletes karácsonyi ajándéknak is

A naptár készítői egyöntetűen elmondták, hogy szeretnek fotózni, s nagy öröm volt számukra, hogy felkérést kaptak a naptárban való szereplésre.
Fekete Tamás kiemelte, a kastély a kapuval együtt a város büszkesége, egyik ékköve.
-Azt gondolom, hogy mindannyian azon vagyunk, hogy olyan képeket készítsünk a kastélyról, a kerítésről és az egész városról, amely Pápa jó hírnevét tovább öregbítheti. Én még csak hét éve élek Pápán, s amikor ideköltöztem, a kastély még nem volt felújítva. Ahogy az évek múltak, a magaménak kezdtem érezni a várost, s ezért fényképezem, s mutatom meg, hogy Pápa megújult, szép lett. Próbálom tudatosan elkészíteni a fotókat, azért, hogy az eredmény olyan legyen, mint amilyet a most elkészült naptáron láthatunk - zárta gondolatait a Fekete Tamás.
A naptár holnaptól vásárolható meg a kastélyban és a Tourinform Irodában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-23 20:10:04

Döntőben az Örökség - Szavazzunk a pápai erkeles gyerekekre


ajánlott cikk főképe

2019-12-30 08:34:15

Hanuka, a fény ünnepe


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 13:29:14

70 százalékos készültségen a futópálya


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 10:09:20

Folytatódik az arcmaszkok osztása