Fogadd el, fogadj el!


2010-06-11 19:03:35  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Fogadd el, fogadj el! főképe
Ma délelőtt 9 órakor dr. Vörös Ibolya, a Gróf Eszterházy Kórház főigazgatója, önkormányzati képviselő nyitotta meg a XX. Nemzetközi Játékfesztivál (továbbiakban: NEJ) keretében megrendezett Fogadd el, fogadj el! közvéleményformáló napot a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületénél. Egy sikeres pályázatnak köszönhető a mai nap - mondta Baán Éva művelődésszervező, majd hozzá tette, még 2006-ban indította útjára a Fogadd el, fogadj el programsorozatot a Kézenfogva Alapítvány, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz ép és fogyatékkal élő emberek, megismerjék egymás képességeit és megtanulják elfogadni egymást. Ez a pápai program célja is. Dr. Vörös Ibolya köszöntőjében elmondta, ma Magyarországon 60 ezer fogyatékos ember él, a közvetlen családtagokat is beleszámítva majdnem 2 millió embert érint a fogyatékossággal együtt élők egészsége. Mint mondta, a tudatlanság, a nemtörődömség és az előítéletek olyan társadalmi tényezők, amelyek elszigetelik őket és hátráltatják fejlődésüket. Kiemelte, mindennapi küzdelmeikről nagyon keveset tudnak azok, akik nem találkoznak velük rendszeresen, sokan félnek és tartanak tőlük, nem tudják, hogyan viselkedjenek velük. Úgy véli, a tudás, a tapasztalás a félelem oldásának egyik jól bevált módja. A rendező Jókai Mór Művelődési Központ nevében Veszpréminé Turtsányi Valéria igazgató köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődőket. Az igazgatónő elmondta hat nemzet képviselői lesznek itt a Játékfesztiválon, többek között sportolók, amatőr művészeti csoportok. Kihangsúlyozta, hogy idén kerek szám, azaz XX. alkalommal került megrendezésre a fesztivál, melyre ez alkalomból különösen emlékezetes programokkal készültek a szervezők.

Az Erzsébet ligetben aszfaltrajzverseny, kézműves foglalkozások, Szirom Szüret-játékos akadályverseny várja a fogyatékos és az egészséges gyermekeket egyaránt. A nap folyamán bemutatkoznak kis műsoraikkal a különböző civil szervezetek mellett a fogyatékkal élők csoportjai is. Az ÁNTSZ Pápai Kistérségi Intézetének sátrában lehetőség van vérnyomás, testzsír- és vércukorszint mérésre, emellett bemutatkozik a Veszprém Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Pápai Kistérségi Csoportja, a Mozgássérültek Pápai Csoportja és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Pápai Kistérségi Csoportja is egy-egy sátorban.

A délelőtt folyamán látogatható a Kézenfogva Alapítvány kampány kamionja, melyben kiállítás, filmvetítés, speciális számítógépes játékok és üzenőfal is várja az érdeklődőket.  A színház épületében megtekinthető egész délelőtt a kiállítás a sérült emberek saját készítésű tárgyaiból, valamint a JMK parkolójában egy tűzoltóautó várja a gyermekeket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-22 20:34:20

A piros lap mögött, avagy hatósági házi karanténban


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 21:32:16

Kézbe vehető történelem - Értékes lelet került elő Pápa határában


ajánlott cikk főképe

2020-02-21 14:47:05

550 millió támogatás a vajdai bölcsődére


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 18:23:39

Készül az új út az iparterületek kiszolgálására