Hálaadás a Tarczyban


2019-11-28 08:07:06  | cikk: Babos Petra  | 


Hálaadás a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskolában már évek óta hagyomány, hogy megünneplik az amerikaiak egyik legnagyobb családi ünnepét, a hálaadást. Hardi Tünde, a kéttannyelvű tagozat vezetője elmondta, az iskola nagy hangsúlyt fektet az angolszász ünnepek megismerésére. Így megemlékeztek már az októberi Halloweenről, most pedig a hálaadásról, amit minden november negyedik csütörtökén ünnepelnek az Amerikai Egyesült Államokban.
A mai Egyesült Államok területén az első hálaadást a hagyományok szerint 1621-ben ünnepelték az előző évben Plymouthhoz érkező, az európai vallásüldözések elől az Újvilágba menekült telepesek, akiknek mintegy fele a hideg, az éhezés és az idegen, mostoha környezet áldozata lett az első télen. A telepeseket egy indián törzs segítette ezekben a nehéz időkben, megtanítva nekik többek közt a helyi halászatot és vadászatot, a kukorica, sütőtöktermesztést. A történet szerint az őszi bőséges termés után az életben maradt körülbelül ötven telepes nagy ünnepséget rendezett, ahová az indiánokat is meghívták.
Az Amerikai Egyesült Államokban a hálaadás az egyik legfontosabb nemzeti ünnep, ünneppé Abraham Lincoln elnök nyilvánította. Ilyenkor a családok közös vacsorával ünneplik a hálaadást, majd meccseket néznek.
Az ünnepségen a kéttannyelvű tagozatra járó felsős diákok rövid műsor keretében felelevenítették az első hálaadás történetét, illetve azt, hogy hogyan is ünneplik a hálaadást Amerikában.
A hálaadás napi rendezvényen a QSI Nemzetközi Iskola ötven diákja mellett Sarah Sparrow is részt vett.
A program végén a szülők jóvoltából süteményét fogyaszthattak a diákok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-05 19:10:10

Visszatért a víz


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 18:15:27

Jelenetfelvétel az Erkelben


ajánlott cikk főképe

2020-01-22 17:56:51

Megkezdődött az építkezés a Téglagyári úton


ajánlott cikk főképe

2020-02-16 20:53:40

Itt a farsang áll a bál...