A nők elleni erőszak megszüntetéséért


2019-11-28 09:37:32  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a segítségnyújtás lehetőségeiről is tájékoztatta a jelenlévőket.

November 25-ét 1981-ben nyilvánították a nők elleni erőszak megszüntetésének a világnapjává. Ebből az alkalomból a Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója 2019. november 25-én délután tartott előadást egy helyi szociális intézmény lakóinak. Az előadó felhívta a figyelmet a nők elleni erőszak elkövetésének következményeire, és közös összefogásra szólította fel a megjelenteket, hogy bátran nyújtsanak segítséget a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerülő nőknek.

Az előadó kitért többek között a bántalmazások jellemző okaira is, továbbá ismertette az erőszak tipikus formáit és azt, milyen következményei lehetnek a bántalmazásnak. Végül tájékoztatta a megjelenteket a távoltartás jogintézményéről és elrendelésének feltételeiről.

Az előadó rávilágított a világnap egyik legfontosabb üzenetére, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, merjünk segítséget nyújtani az áldozatoknak. Végül kérte a résztvevőket, hogy amennyiben a közvetlen környezetükben családon belüli erőszakról van tudomásuk, jelezzék a rendőrség vagy a segélyszolgálatok felé.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-31 09:18:50

Lezárt akta: Hegesztőt és sarokcsiszolót lopott


A pápai rendőrök egy 17 éves fiatalt fogtak el.
A járőrök 2020. január 19-én este Pápa egyik utcájában igazoltattak egy 17 éves csabrendeki lakost. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a fiatallal szemben az Ajkai Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki lopás bűntett...

2020-01-20 16:27:09

Lopás miatt körözték a fiatalt


A pápai rendőrök egy 52 éves nemesgörzsönyi sofőrt állítottak elő.

Az eljárás adatai szerint 2020. január 12-én a délelőtti órákban a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Nemesgörzsöny egyik utcájában állított meg ellenőrzés céljából egy személygépkocsival közlekedő...

2020-01-13 13:20:41

Ittasan vezetett, elfogták


ajánlott cikk főképe

2020-03-09 13:55:57

Nőnapi ajándék a rendőröktől!