A nők elleni erőszak megszüntetéséért


2019-11-28 09:37:32  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a segítségnyújtás lehetőségeiről is tájékoztatta a jelenlévőket.

November 25-ét 1981-ben nyilvánították a nők elleni erőszak megszüntetésének a világnapjává. Ebből az alkalomból a Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója 2019. november 25-én délután tartott előadást egy helyi szociális intézmény lakóinak. Az előadó felhívta a figyelmet a nők elleni erőszak elkövetésének következményeire, és közös összefogásra szólította fel a megjelenteket, hogy bátran nyújtsanak segítséget a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerülő nőknek.

Az előadó kitért többek között a bántalmazások jellemző okaira is, továbbá ismertette az erőszak tipikus formáit és azt, milyen következményei lehetnek a bántalmazásnak. Végül tájékoztatta a megjelenteket a távoltartás jogintézményéről és elrendelésének feltételeiről.

Az előadó rávilágított a világnap egyik legfontosabb üzenetére, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, merjünk segítséget nyújtani az áldozatoknak. Végül kérte a résztvevőket, hogy amennyiben a közvetlen környezetükben családon belüli erőszakról van tudomásuk, jelezzék a rendőrség vagy a segélyszolgálatok felé.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 21 éves bakonyszücsi férfi ellen.

A sértett 2019. szeptember 8-án reggel értesítette a rendőrséget arról, hogy az éjszaka folyamán a háza előtt parkoló autójából ismeretlen tettes eltulajdonította az irattárcáját...

2019-09-10 14:27:30

Autóból lopott, elfogták


ajánlott cikk főképe

2019-08-21 15:04:24

Rongálás elkövetőjét keressük


...

2019-11-27 15:28:16

Light Friday


Közokirat-hamisítás miatt indult nyomozás egy 67 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Feljelentés alapján indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság egy 67 éves helyi lakos ellen, aki 2019 februárjában az illetékes hatóságnál...

2019-07-18 14:51:57

Valótlant állított a hatóság előtt, de lebukott


PÁPA időjárás