A nők elleni erőszak megszüntetéséért


2019-11-28 09:37:32  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a segítségnyújtás lehetőségeiről is tájékoztatta a jelenlévőket.

November 25-ét 1981-ben nyilvánították a nők elleni erőszak megszüntetésének a világnapjává. Ebből az alkalomból a Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója 2019. november 25-én délután tartott előadást egy helyi szociális intézmény lakóinak. Az előadó felhívta a figyelmet a nők elleni erőszak elkövetésének következményeire, és közös összefogásra szólította fel a megjelenteket, hogy bátran nyújtsanak segítséget a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerülő nőknek.

Az előadó kitért többek között a bántalmazások jellemző okaira is, továbbá ismertette az erőszak tipikus formáit és azt, milyen következményei lehetnek a bántalmazásnak. Végül tájékoztatta a megjelenteket a távoltartás jogintézményéről és elrendelésének feltételeiről.

Az előadó rávilágított a világnap egyik legfontosabb üzenetére, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, merjünk segítséget nyújtani az áldozatoknak. Végül kérte a résztvevőket, hogy amennyiben a közvetlen környezetükben családon belüli erőszakról van tudomásuk, jelezzék a rendőrség vagy a segélyszolgálatok felé.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 45 éves helyi férfival szemben folytatott.

Az eljárás adatai alapján a járőrök 2019. december 26-án délután a 83-as számú főúton, Pápa külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték...

2020-01-23 09:39:36

Négy óra alatt kétszer kapták el ittasan


ajánlott cikk főképe

2019-10-04 19:08:35

Megelőzési tanácsok otthon


ajánlott cikk főképe

2019-10-31 17:32:26

Fokozott rendőri jelenlét az ünnep alatt is


Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy állampolgár értesítette a rendőrséget...

2019-11-21 16:24:54

Valutával csaltak, de lebuktak