Megáldották a betlehemet a könyvtárban


2019-11-28 15:52:00  | cikk: Babos Petra  | 


Megáldották a betlehemet a könyvtárban főképe
Idén hatodik alkalommal állítottak betlehemet a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A karácsonyvárás ezen meghatározó jelképe az előadóteremben kapott helyet, és nyitvatartási időben az érdeklődők megtekinthetik.
A betlehemet Salgó Ferenc címzetes kanonok-plébános áldotta meg, aki a karácsony üzenetére hívta fel a figyelmet.
-A betlehemben középen látjuk a kis Jézust, mellette Mária és József, akik nagy szeretettel vették őt körül. Aztán jött az Isten angyala, aki hírül vitte a pásztoroknak, hogy megszületett a Megváltó. Messze földről indultak el a három királyok, Gáspár, Menyhért és Boldizsár - így teljes a betlehem, mondta Salgó Ferenc. A betlehem emlékeztessen minket Isten szeretetére, Jézus jóságára, a karácsony örömére, békéjére.
-Nagy szeretettel vesszük körül a betlehemet, s idézzük fel az eseményeket. Négy héten keresztül készülünk, az adventi koszorú figyelmeztet bennünket a várakozás időszakára. Készülünk imádsággal és jócselekedettel, szívünk jó kívánságával - emelte ki az atya.
Az ünnepségen a Szent Anna Római Katolikus Óvoda Tücsök csoportja adott kedves, adventi műsort. Az apróságokat Turbókné Nemere Márta, Törösné Földing Melinda és Polgárné Besenyő Ágota készítette fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-02 09:37:48

Jöttek, láttak, elűzték a hideget


ajánlott cikk főképe

2019-12-09 21:12:42

Idősek karácsonya Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2019-12-14 23:52:50

Elkészült az esztendő utolsó járdafelújítása


ajánlott cikk főképe

2019-12-20 23:53:15

A közösség karácsonyfája a Vajda lakótelepen