Boldog születésnapot, Petőfi!


2019-11-30 22:36:02  | cikk: ha  | 


 Boldog születésnapot, Petőfi! főképe

A jubileumi hetet egy pályaválasztási nappal zárta a Petőfi Sándor Gimnázium. A koordinátor Csikós Borbála elmondta, hogy erre az alkalomra főként egykori petőfiseket hívtak, hogy meséljenek a választott hivatásukról, a sikerhez, elégedettséghez vezető útról. Ott volt a vendégek közt Unger Tamás alpolgármester, Kotmayer József sürgősségi szakorvos, Sersztnyev Aida tanár, idegenvezető, légiutas-kísérő, Mozgai Márk geológus, Csányi-Siffel Enikő tolmács, lektor, fordítási projektmenedzser, Bella Brigitta újságíró, Németh Tímea gyógyszerész, Süle Katalin a NAK Zala megyei elnöke, Senye Ilona coach, Barta Szabina japán tolmács, Vadas Földvári Anett az Union Biztosító igazgatósági tagja is, de a rendőrség, honvédség és a helyi média több képviselője is petőfis volt egykor.

Bognár Anita és Csikós Borbála köszöntötte a vendégeket és a diákokat

Bognár Anita nem tartott előadást, pedig megtehette volna, hisz ő is a Petőfiben érettségizett. Mint mondta, ezer szállal kötődik az iskolához, a családjából többen is itt tanultak és jelentkeznek is majd még ide. Hangsúlyozta, hogy a gimnázium kiállta az idők próbáját, ha arra volt szükség, akkor megújult, de megőrizte azt a sajátosságét, ami mindig jellemezte: a tanárok és a diákok közti jó viszonyt. A számtalan közösségi program mellett is odafigyelnek a pedagógusok a tanulókra, meghallgatják őket. A pályaválasztási előadások jó hangulatúak voltak, az öregdiákok igyekeztek hasznos tanácsokkal szolgálni, szívesen válaszoltak a kérdésekre. Mindegyikük beszélt a petőfis éveiről is, a kedvenc tanárokról, emlékekről és arról, hogy miben segítette őket az alma mater.

Unger Tamás alpolgármester adta át a versenyek helyezettjeinek járó jutalmakat

Az előadásokat követően Unger Tamás alpolgármester mondott zárszót. Sokat kapott egykori iskolájától, emelte ki, hisz Helt Gyula tanár úr volt az, aki meghatározta pályáját azzal, hogy a német nyelv felé irányította. - Jó érzés itt lenni, jó, hogy ez az iskola él és virágzik. A jubileumokat, a születésnapokat meg kell ünnepelni, hisz visszatekintve érthetjük meg a jelent és így gondolhatunk csak a jövőre. Amikor én idejártam, ez egy nagyon jó iskola volt, az osztályunk pedig szerintem egy kivételesen jó osztály volt. Ez egy jó iskola volt, s ma is az. Ez az iskola adott államtitkárt az országnak, polgármester és alpolgármester a városnak, és nagyon sok kiváló szakembert a különböző területeknek. Ma itt ülnek Önök közt a jövő államtitkárai, polgármesterei, alpolgármesterei és szakemberei. Segítsék továbbvinni az iskola jó hírét és segítsenek abban, hogy ez a város tovább fejlődjön. Gratulálok a jubileumi hét rendezvényeihez, boldog születésnapot Petőfi!

A jubielumi hét versenyeinek díjátadóját követően az iskolai rendezvényt Kis Dóra koncertje zárta, de délután a moziban még volt egy program: az érdeklődők megtekinthették Kárpáti György Mór Guerilla című filmjét és a vetítést követően beszélgethettek is a rendezővel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-14 19:21:48

Hétfőtől bezárnak az iskolák, az óvodákról, bölcsődékről az önkormányzatok döntenek


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 14:26:05

Az MSZP helyi szervezete felajánlja a segítségét annak, aki igényli


ajánlott cikk főképe

2020-03-23 17:43:33

Március végére elkészülhet a Szent István úti járdafelújítás


ajánlott cikk főképe

2020-03-31 17:29:32

30 millió a járvány elleni védekezésre, ingyen utazhatnak az egyészségügyi dolgozók