Adventi készület a Nagytemplomban


2019-12-02 21:06:19  | cikk: ha  | 


Adventi készület a Nagytemplomban főképe
Az adventi időszakban belső igény a csendesség, a nyugalom, s a zene az, amivel ez leginkább megteremthető, mondta Édes Lászlóné, a Nagytemplom kórusának karnagya, aki 2009 óta szervezi az adventi készületet a pápai katolikusok Fő téri templomában. Sokan várják ezt az alkalmat, amit az is bizonyít, hogy vasárnap délután megteltek a barokk templom padjai.

A kórus tagjai mécsesekkel vonultak be

- Az első gyertya lángja fellobbant, s ahogy haladunk előre a gyertyák fényében, az ösvény végén vár ránk valaki. Ezt szeretnénk mi előkészíteni, ehhez válogattunk verseket, szép gondolatokat, dalokat és darabokat - tette hozzá Édes Lászlóné. Nem a karácsonyt dicsőítő művek csendültek fel, hanem az adventi elcsendesedést segítő darabok, a gregoriántól egészen a kortárs zeneirodalomig. Az alkalmon fellépett a Nagytemplom kórusa, a KELLA együttes, Eisenbeck Ágota, Csatlós Krisztina, Masszi Anna, Gönye Martin, Takács László, Tompa Melinda.

Szólóénekek is gazdagították az alkalmat

A lélekgazdagító alkalmon Mail József apát, plébános is köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a zene a szeretet és a béke nyelve, olyan nyelv, mely mindenkihez szól. S ez valóban egy olyan alkalom volt, ahol a költők gondolatai és a felcsendülő zeneművek segítettek belépni advent örömteli hangulatába.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-10 19:43:43

Matisse után Dürer-kiállítás az Esterházy-kastélyban


ajánlott cikk főképe

2020-03-27 15:42:45

Fertőtlenítették az óvodákat


ajánlott cikk főképe

2020-01-30 22:29:50

"Mi dolgom a világban? Járd az utad, és megtudod!"


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 21:32:16

Kézbe vehető történelem - Értékes lelet került elő Pápa határában