Sófallal bővült a Fáy Óvoda


2019-12-04 20:16:22  | cikk: Babos Petra  | 


Sófallal bővült a Fáy Óvoda főképe
Az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű program támogatásával sófallal bővült a Fáy András Lakótelepi Óvoda.
Vargáné Kis Judit tagóvoda-vezető elmondta, az egyik áruházlánc felhívására pályázták erre a lehetőségre.
-A sófalat a tornaszobában alakítottuk ki. Fontosnak tartjuk, hogy odafigyeljünk az egészségmegőrzésre az óvodában, s szerettük volna a sok hiányzást visszaszorítani, így 7, 5 mázsa parajdi só került a tornaszobába. A só az asztmás megbetegedésekre, a felső légúti panaszokra használható hideg terápiás eszköz, mely a levegő páratartalmát javítja. A telített sóoldat, a természetes anyagok a sóbarlang mesterséges klímájának létrehozására hivatottak. Egyedi belsőépítészeti megoldás. A pályázatban még vállalásunk volt, hogy egyéb programokat is szervezünk. Az óvoda gyermekorvosa a szülőknek tart egészségmegőrző tájékoztatót, illetve egy programsorozatot is szerveztünk a szülőknek, amelyben az elsősegélynyújtás, a folyadékfogyasztás fontosságáról tartunk előadást. Lesz még jógaoktatás is januártól a tornaszobában - tudtuk meg Vargáné Kis Judittól, aki hozzátette, egy balmazújvárosi vállalkozó építette a sófalat. A parajdi sóbánya az erdélyi Parajd közelében, Hargita megyében található.
Az átadón a Pápa Városi Óvodák vezetősége és a tagóvodák vezetői vettek részt

Az átadó ünnepségen Vörös Gábor, a Tesco Pápa hipermarket igazgatója elmondta, évente két alkalommal szervezik meg az Ön választ, mi segítünk programot, s ezzel a helyi közösségeket támogatják.
-Nagy örömmel tölt el bennünket is, hogy ha az adomány a gyerekekhez kerülhet. Bíztatok is mindenkit, hogy a pályázzon a felhívásunkra, ami újra majd tavasszal fog megjelenni - mondta Vörös Gábor, aki hozzáfűzte, reméli, az ovisok örömmel használják majd a termet, ami ha egy kicsit is segíti az egészségmegőrzésüket és hozzájárul az egészségük javításához, akkor már megérte a kezdeményezés.
A sófal-avató ünnepségen a Kosársulis ovisok játékos, sportos bemutatójával zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-03 23:15:39

Népes tömeg az új piac átadó ünnepségén


ajánlott cikk főképe

2020-02-08 12:46:41

Nagy adófizetők és jó ügyek mellett elkötelezett vállalkozások


ajánlott cikk főképe

2020-02-06 22:07:00

Pályaorientációs nap a Refiben


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 15:35:48

Április közepén indul a Juhar utca újjáépítése