Art Bridge-Kampeni művészek kiállítása


2010-06-12 00:33:58  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Art Bridge-Kampeni művészek kiállítása főképe
A Somogyi József Galéria ad otthont a 20. Nemzetközi Játékfesztivál alkalmából nyílott Art Bridge című kiállításnak, melyen három kampeni képzőművész csodálatos alkotásai láthatóak.

Dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő köszöntötte a kampenieket, elmondta, hogy a két város között 18 éves kapcsolat áll fent, majd Fekete Gábor művésztanár nyitotta meg a tárlatot, aki Pápa és Kampen kapcsolatát egy hídhoz hasonlította.
- A híd szerepe összekötni a két oldalt, az ismertet az ismeretlennel. Ahol állunk, Pápa hídfője, mely a messzi Kampenből vezet ide, megnyitni számunkra a túlpartot, a csodát, ahol ők élnek, s alkotnak - kezdte megnyitóját a művésztanár.
- Amit itt látunk, az nagyon európai, mely ugyanúgy része az egésznek, mint a magyar képzőművészetnek. Ha jellemzem: gazdag, színes és sokarcú. Láthatunk itt festményeket, nyomatokat, szobrokat, s az alkotások mögött barátságos emberek húzódnak meg - tette hozzá Fekete Gábor.
Végül megtudtuk, hogy Wouter Berns, aki festményein sajátos humorral, meseszerű világgal mutat be bennünket magunknak. Sokszor pedig fanyar humorral szembesít bennünket a valósággal, annak szép és árnyékos oldalával.
Irma Horstman, aki a célt meglágyítja, alakokká formálja, áttöri, csipkeszerűvé varázsolja a rideg fémet.
Henk Tichelaar, akit nyugodtan nevezhetnék a vonal, a folt és a pont poétájának, aki nyomataival a gyermeki egyszerűségét, letisztult grafika világát tárja elénk.

Bort Koelewijn, Kampen város polgármestere megköszönte a meghívást az idei Játékfesztiválra.

A tárlat augusztus 29-ig tekinthető meg a galéria nyitvatartási idejében.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-09 09:10:18

Új infrastrukturális beruházásokat adtak át az MH Pápa Bázisrepülőtéren


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 16:14:09

Enyhítések az alapellátásban


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 20:45:25

Megindult a digitális tantermen kívüli oktatási rend


ajánlott cikk főképe

2020-02-27 15:40:17

Az influenza járvány miatt látogatási tilalom lépett életbe a kórházban