A Park utcai járdafelújítást összegezték


2019-12-07 15:53:46  | cikk: HuHa  | 


A Park utcai járdafelújítást összegezték főképe
Találkozóra invitálta a tapolcafői Park utcában élőket a polgármester és a városrészi önkormányzat elnöke tegnap délután. Dr. Áldozó Tamás és Zsegraics Gyula azért kezdeményezte az összejövetelt, hogy összegezzék a Park utcai járdafelújítást, megismerjék az itt élők véleményét és a további fejlesztési igényekről beszélgessenek a lakókkal.
Az utca temető felőli végén találkoztak a lakók a városvezetővel

-Elkészült a Park utcai járda, ennek illik egy picit örülni, megbeszélni, hogy milyen lett, elégedettek-e az itt élők a beruházással, de az is fontos volt számunkra, hogy megismerjük a lakók javaslatait a következő fejlesztésekre vonatkozóan - mondta dr. Áldozó Tamás a találkozó kezdetén, a utca temető felőli végén.
Hasonlóan vélekedett a kezdeményezés szükségességéről Zsegraics Gyula is, a Tapolcafői Részönkormányzat elnöke. Úgy fogalmazott, meg kell ismerni a faluban élők véleményét, hiszen az általuk elmondottak olyan információkat tartalmazhatnak, amiket akár a következő beruházásoknál figyelembe lehet venni.
-Mindezek mellett fontos megismernünk, hogy az utcához kapcsolódva milyen további lakossági igények forgalmazódnak meg - mondta.
Végigsétáltak az új járdán

A kis csapat végigsétált az újjáépített járdán, majd az orvosi rendelő udvarán egy pohár tea és néhány szelet zsíroskenyér mellett beszélgettek a megvalósult és megvalósítandó beruházásokról. A járdaépítést Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője összegezte. Mint mondta, a Park utcában 717 méter hosszan épült meg a járda, emellett a temető bejáratát is térkövezték az előtte lévő útszakaszra pedig aszfaltot húztak. A beruházás teljes összege meghaladta a 30 millió forintot.

Tóth Józsefné örömét fejezte ki, hogy megújult a járda az utcájukban. Mint mesélte, korábban szinte járhatatlan volt a házak előtti gyalogos felület, néhány helyen még használható volt, de többségében feltörte a gaz és szinte el is tűnt a régi járda.
-Ebben az utcában nagy a gépkocsiforgalom, nemcsak az itt élők közlekednek erre, de a temetőbe is sokan ezen az utcán járnak. Mi gyalogosok a rossz járda miatt az úttestre kényszerültünk, és bizony sokszor kellett félreállnunk az autók elől. Nagyon veszélyes volt. Sokat harcoltunk azért, hogy újjáépítsék a járdát és nagyon örülünk, hogy végre sikerült - mondta, hozzátéve külön öröm számukra, hogy a temető bejáratát is rendeztette az önkormányzat, hiszen az agyagos, sáros talajon nehéz volt megközelíteni a sírkertet. Hasonló véleményen volt a többi utcabeli is, aki eljött a találkozóra, de már újabb ötleteket is felvetettek, ami tovább javíthatná az itt élők életminőségét. Ezekről beszélgettek a polgármesterrel és a képviselővel.
A további fejlesztési igényekről is beszélgettek az orvosi rendelő udvarán

Szó volt a Park utcáról nyíló és a régi zsidó temető felé vezető utcán egy gyalogút kialakításáról, az orvosi rendelő előtti területen a parkolás megoldásáról, a csapadékvíz-elvezetés rendezéséről, a temetői parkoló kialakításának lehetőségéről, a falu központjáig tartó kerékpárút meghosszabbításáról és parkosításról is.
Dr. Áldozó Tamás elmondta, az igények közül elsőként talán az orvosi rendelő előtti parkolási gondokat kell megoldani, hiszen a rendelő nemcsak az utcabelieket szolgálja, hanem az egész falut, így rövid időn belül meg kell találni a megfelelő műszaki megoldást.

A városvezető arról is szólt, minden beruházás befejezését követően tervezik, hogy egy hasonló összegző találkozóra hívják az érintetteket, hiszen a választási kampányban tartott utcafórumok bizonyították, hogy a lakosság igényli ezeket a beszélgetéseket, melyek előbbre viszik a város ügyeit, a városvezetésnek pedig sok hasznos információval szolgálnak ezek a találkozások.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-23 20:30:12

On-line vállalkozói fórum a paktum projektben


ajánlott cikk főképe

2020-04-10 19:57:42

Nem lesznek nyilvánosak a szentmisék húsvétkor sem


ajánlott cikk főképe

2020-03-10 22:08:22

Szakmai nap a felnőttképzés jegyében


ajánlott cikk főképe

2020-02-20 22:07:00

Taggyűlés és előadás a Honvéd Bajtársi Klubban