Jótékony mikulásfutást rendeztek


2019-12-08 18:02:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jótékony mikulásfutást rendeztek főképe
Harmadik alkalommal rendezte meg jótékonysági Mikulás futását a Cardiomax SE, mely 83.000 forinttal támogatta a Vajda Márta EGYMI Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány munkáját.

Kora délután közel 100-an gyülekeztek a Fő téren, ahonnan harmadjára rajtolt az egyesület futóversenye. Sokan Mikulás sapkában, Mikulás ruhában érkeztek a rendezvényre, családok, baráti társaságok, mozogni vágyók, kicsik és nagyok egyaránt neveztek a kategóriákba. Minden célba érkezőnek csokimikulással kedveskedtek a szervezők, a 12 év alattiak, a 13-18 év közöttiek valamint a 19 év felettiek korcsoportjában az első három helyezett oklevelet és ajándékcsomagot is átvehetett. A Cseke család bemelegítése után dr. Áldozó Tamás köszöntötte a résztvevőket, a polgármester örömét fejezte ki, hogy a hét utolsó napján egymástól nem is olyan messze két jótékonysági esemény is zajlik.

- A futóversennyel párhuzamosan az Esterházy-kastély előtt Pápa város beteg gyermekeinek javára jótékonysági főzést tartanak - mondta a polgármester. - Gratulálok a Cardiomax Egyesületnek, hogy a Vajda Márta iskolára esett a választásuk, az intézmény diákjai hosszú évek óta kiemelkedő hazai- és nemzetközi eredményeket érnek el és tagjaik a magyar válogatott mezét is magukra ölthetik. Bízom benne, hogy 2020-ban is legalább annyi futóesemény lesz városunkban, mint az idei évben, ne felejtsük el, hogy jövőre új atlétika pályákat fogunk építeni, ahova szintén várunk mindenkit.

A köszöntő után a legkisebbek a nagytemplomot megkerülve 333 méter megtétele után futottak be a célba, majd a fiatalok egy, a felnőttek két kilométert teljesítettek a Fő tér - Kossuth utca - Deák Ferenc utca - Fő utca útvonalon. Szabó György Vilmos főszervező az eredményhirdetés után elmondta, a Vajda iskola alapítványát közösségi szavazás alapján választották ki.

- Úgy gondolom, sikeres volt idei utolsó versenyünk is. Nagyon sok beöltözött futónk volt, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki eljött és felajánlásaival támogatta az alapítványt. Minden évben igyekszünk egy jó ügy mellé állni, korábban gyűjtöttünk már a Vajda Péter Lakótelepi Gyermekekért Alapítványnak és a Vakok és Gyengénlátók Pápai Kistérségi Csoportjának is. Karitatív tevékenységünket szeretnénk a jövőben is folytatni.

Erki Alexandra, az alapítvány elnöke természetesen nagyon hálás volt a felajánlásért, mint mondta, a pénzt terveik szerint felújításokra fogják fordítani.

- A tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal együtt élő, halmozottan sérült tanulók egészséges neveléséhez nyújtunk segítséget, biztosítjuk számukra a lehető legjobb személyi és tárgyi feltételeket - ismertette az alapítvány céljait az elnök. - Nagyon köszönjük, hogy az egyesület választása ránk esett és hálásak vagyunk mindenkinek, aki támogatott minket, biztosíthatok mindenkit, hogy jó helyre került az összeg.

Eredmények:

Kicsik, hajrá! - 1 kör 333 méter
1. Schermann Virág
2. Gelencsér Petra
3. Pataki Zsófia

1. Molnár Bence
2. Molnár Patrik
3. Nyári Kevin

Fiatalok, gyerünk! - 1 kör 1.000 méter
1. Könyves Kitti
2. Winhoffer Júlia
3. Winhoffer Kata

1. Figerl Boldizsár
2. Horváth Bendegúz
3. Ferenczy Péter

Nagyok, gyorsan! 2 kör
1. Gulyás Anna
2. Nyári-Czottner Edit
3. Pongrácz Barbi

1. Tamás Attila
2. Szabó Bence
3. Cseke Norbert

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-09 16:50:47

Visszavonult a korábbi pápai közönségkedvenc


ajánlott cikk főképe

2020-07-16 11:39:52

Egyéni csúcsokat futottak


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 10:54:32

Átalakulhat a városi kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 18:58:51

Nézőcsúcsra számítanak a láthatatlan bajnokin