Jazz és klasszikus zene


2019-12-09 19:00:20  | cikk: ha  | 


Jazz és klasszikus zene főképe
A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola minden tanévben tart ünnepi tanári hangversenyt. Idén azonban új helyszínt kerestek a programnak, mert már kicsinek bizonyult az iskola díszterme. Ezúttal az Ótemplomban léptek fel az intézmény pedagógusai, hisz ez a szakrális tér már számtalanszor bizonyított koncertteremként. í- - Egyrészt a helyszűke indokolta a változást, márészt pedig így talán még többen meghallgatják a koncertet - indokolta a döntést Horváth Adrián intézményvezető. A tanári hangverseny fontos része az iskola koncerttervének, mert a napi rutinfeladatok mellett a tanárok is szívesen gyakorolnak a fellépésre, s az sem mellékes, hogy a diákok is meghallgathatják az őket tanító pedagógusok játékát. Az Ótemplomba sokan ellátogattak, így a város zeneszerető közönsége is megbizonyosodhatott arról, hogy a zeneiskola tanárai művészi színvonalon tudnak bánni a hangszerükkel.

A kamarazene a tanárok körében is népszerű

A repertoárban szerepeltek klasszikus és jazzdarabok is, ezen az alkalmon mindig azok a pedagógusok lépnek fel, akik vállalni tudják a felkészülést és a közös próbákat. Ezúttal is főként kamaramuzsika hangjai töltötték be a szép akusztikájú Ótemplomot. Zongora, fuvola, cselló, trombita, gitár, harmonika, hegedű, kürt és énekhang csendült fel a hangversenyen. Bemutatkoztak az intézmény új tanárai is, Ladányiné Cz. Nagy Zsófia, a jazzének tanára és Őri Ádám trombitatanár. Horváth Adrián kiemelte, hogy az iskola a klasszikus zenei képzés mellett a jazz iránt érdeklődők számára is kínál lehetőségeket, hisz ebben a tanévben indult a jazzének szak, melyre sokan jelentkeztek.

Őri Ádám az iskola egyik új tanára

A tanévkezdés sikeres volt, hisz több a beiratkozott diák, mint az előző esztendőkben, mondta Horváth Adrián. Az új és régi növendékek a hagyományokhoz híven tanszakonként mutatják meg az érdeklődőknek, hogy mennyit fejlődtek az eltelt hónapokban, a karácsonyi és a januári fellépések mindig népszerűek a családtagok, érdeklődők körében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-05 00:16:16

A királylány, a szegény legény, a sárkány és a többiek


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 19:28:18

Kivágni, vagy meghagyni?


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 18:52:20

Pápán tartották a megyei német nemzetiségi gálát


ajánlott cikk főképe

2020-01-30 12:38:51

A katolikus Pápa - pápai katolikusok - Beszélgetések az Esterházy-kastélyban