Koncertek, kórusok, táncosok és fényfestés - közeleg a harmadik adventi hétvége


2019-12-10 19:56:03  | cikk: ha  | 


Koncertek, kórusok, táncosok és fényfestés - közeleg a harmadik adventi hétvége főképe
Advent harmadik hétvégéjén is gazdag programmal várják az érdeklődőket az Esterházy-kastély udvarán. Szombaton és vasárnap is találhat kedvére valót a kínálatban minden korosztály. Szombaton a fiatalok kedvencei lépnek színpadra, 17 órakor a Soulwave, 19 órakor a Zaporozsec koncertezik. Közben aki szeretne felmelegedni, választhatja a kastély vetítőtermét, ahol az Égigérő fű című 1979-es magyar filmet tekintheti meg, mely egy igazi klasszikus a gyerekfilmek között, mondta Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Vasárnap Csillag gyúlt a sötét éjben címmel ad adventi műsort a református egyház. 17 órától egymást váltják a kálvinista közösségek a színpadon, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma diákjai, az Édenkert Pápai Református Óvoda munkatársai, a Tánc-Lánc AMI növendékei, a Séllyei István Kórus lép fel vasárnap. A gyertyagyújtás 18.40-kor lesz, a ráhangolódást a pápai gyülekezet ifjúsági zenekara és gyermekkórusa segíti.Az adventi koszorú harmadik gyertyáját Köntös László gyűjteményi igazgató, főjegyző gyújtja meg, s ő mondja el adventi gondolatait. A gyertyagyújtáson közreműködik az MH Veszprém Légierőzenekar.

A programok mellett egy érdekesség is várja a látogatókat, a hétvégén sötétedés után a kastély falaira fényfestés kerül, ünnepi hangulatú motívumokkal. Boros Katalin hozzátette, örül, hogy az előző két hétvégén is sokan kíváncsiak voltak a város adventi rendezvényére. Az előrejelzés most sem ígér meleget, de szerencsére esőt sem, így aztán a korizók és a műsorok iránt érdeklődők is ha jól felöltöznek, akkor nem lesz akadálya a felhőtlen szórakozásnak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-09 21:02:47

Pápán nem lesznek szigorító intézkedések húsvétkor


ajánlott cikk főképe

2020-07-05 19:13:07

A holokauszt pápai áldozataira emlékeztek a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 21:06:34

Akik az értékeket gyűjtik, őrzik és közvetítik


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket