Véradóbarát Munkahely lett az MH Pápa Bázisrepülőtér


2019-12-11 17:32:51  | cikk: Babos Petra  | fotó: MH Pápa Bázisrepülőtér/Varju Kitti  | 


Véradóbarát Munkahely lett az MH Pápa Bázisrepülőtér főképe
Véradóbarát Munkahely díjat kapott a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér november 27-én, a Véradók Napján a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat fővárosi ünnepségén. 1988 óta november 27-én ünneplik meg hazánkban a Véradók Napját a Magyar Vöröskereszt jóvoltából. A szervezet idén ezen a napon az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen tartott központi ünnepséget a budapesti Gerbeaud Kávéházban, amelyen a sokszoros véradókat, a véradásszervezésben résztvevőket, a véradóbarát munkahelyeket és a véradómozgalom támogatóit ismerték el - köztük az MH Pápa Bázisrepülőteret is.
Az alakulat 2010 óta folyamatosan szervez véradásokat és ösztönzi az ott dolgozó állományt a rendszeres részvételre. A katonai szervezet fontos céljának tekinti, hogy ilyen módon is segítse a társadalmat, ezért kiemelten támogatja a munkahelyi véradást. Az Egészségügyi Központban általában évente négy alkalommal lehet vért adni, de 2019-ben rendhagyó módon összesen hatszor nyílt lehetőség erre.
Idén egyedüli katonai szervezetként kapott Véradóbarát Munkahely elismerést az MH Pápa Bázisrepülőtér a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közös díjaként

A helyszíni együttműködés a Pápai Transzfúziós Osztály munkatársaival történik, az előzetes egyeztetésben pedig a Magyar Vöröskereszt pápai területi vezetője, Szakály Mónika segíti az Egészségügyi Központ munkatársait. A bázisrepülőtér állománya igen aktívnak tekinthető, hiszen átlagosan 40 fő vesz részt ezeken a helyi véradásokon. Emellett a Gróf Esterházy Kórházban a Pápai Transzfúziós Osztály péntekenként megszervezett, általános véradó lehetőségét is sokan kihasználják. A katonák és a honvédelmi alkalmazottak számára - a törvényi előírásoknak megfelelően - két szabadnap is jár a részvételért cserébe. Egyetlen véradó három beteg emberen segíthet, így a bázis dolgozói az önkéntes véradásnak köszönhetően évente akár közel 500 életet tudnak megmenteni.
A katonák és a honvédelmi alkalmazottak példamutató magatartást tanúsítva önkéntes véradóként segítik a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat nélkülözhetetlen munkáját.
A jövőben is rendszeresek lesznek a véradási lehetőségek a bázison. A katonai szervezet célja, hogy a továbbiakban is legalább ekkora véradói létszámmal segítsen, de folyamatosan törekszik arra, hogy még több embert ösztönözzön a részvételre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-15 20:26:57

Energetikai felújítás a Vörösmarty Úti Otthonházban


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 19:37:09

Dr. Áldozó Tamás: Minden városi óvoda fogad kisgyermekeket


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 20:34:42

Nem végeznek szűrővizsgálatokat