Adóváltozások és kiégés szindróma - idei utolsó fórumát tartotta a Pápai Járási Paktumszervezet


2019-12-11 20:56:08  | cikk: HuHa  | 


Adóváltozások és kiégés szindróma - idei utolsó fórumát tartotta a Pápai Járási Paktumszervezet főképe
Fórumra hívta a vállalkozásvezetőket a Pápai Járási Paktum Iroda a Foglalkoztatási együttműködések a pápai járásban című európai uniós projekt keretében. A városházán tartott rendezvényen ma két aktuális téma került terítékre: a szakértők a 2020-as adóváltozásokat ismertették és a burnout, azaz a kiégés szindrómáról tartottak előadást.
Unger Tamás a vállalkozások és az önkormányzat közötti párbeszéd fontosságát emelte ki

A megjelenteket Unger Tamás alpolgármester, a paktum vetető testületének elnöke köszöntötte, hangsúlyozva, az önkormányzat régóta törekszik a párbeszédre a helyi vállalkozásokkal, a paktum projekt pedig erre még több lehetőséget kínál. A projekt keretében tartott fórumokon olyan témákkal jelentkeznek, melyek hasznos és használható információkat adnak a vállalkozások mindjobb működéséhez. Eddig hét ilyen találkozót szerveztek, jövőre pedig még öt alkalommal hívják a vállalkozások vezetőit, képviselőit. Az elnök ezúttal is felhívta a figyelmet a paktum által kiírt helyi vállalkozói pályázati felhívásra, melyre december 20-ig lehet benyújtani a pályázatokat.
Dr. Marsa Norbert az ÁFÁ-t érintő változásokat sorolta

A rendezvényen a PwC két vezető tanácsadója adott tájékoztatást a 2020-ban életbe lépő adóváltozásokról. Dr. Marsa Norbert az indirekt adók módosulásáról tartott előadást, ezen belül is az általános forgalmi adót (ÁFA) érintő változásokat emelte ki. Popovics Gergely a direkt adókat érintő módosításokat részletezte, köztük a társasági adóra, az illetékekre és adatszolgáltatásra vonatkozó új előírásokra tért ki, de beszélt a Kúria helyi iparűzési adót érintő döntéséről is.
A gazdasági társaságokat érintő adókban is lesz változás, ismertette Popovics Gergely

A fórum másik témája a kiégés szindrómát mutatta be, Tánczos Sándor szervezetfejlesztő, tréner, címzetes egyetemi docens a fizikai-érzelmi-mentális kimerülést okozó munkahelyi ártalomról szólt. Előadásában részletesen elemezte a kiégés megjelenési területeit, mely a testben, az emberi érzésekben és a viselkedésben is érzékelhető és mely érzelmi kimerültséghez, elszemélytelenedéshez és csökkenő munkateljesítményhez vezet. Hangsúlyozta, tévhit, hogy csak a gyenge embereket érheti el a kiégés, hogy a kiégés megszüntetésére elegendő szabadságra menni és hogy a kiégést csak a nagy változások tudják megszüntetni. Mint mondta, a munkatársak kiégésének megelőzése érdeke a dolgozónak, de ugyanolyan érdeke a munkahelyi vezetőnek is.
A kiégés szindrómát nem szabad a szőnyeg alá söpörni, és jobb megelőzni, mint gyógyítani

Kiemelte, a munkahelyi kommunikáció fontosságát, felhívta a figyelmet arra, hogy a burnout szindróma szakaszosan alakul ki és lehet az egyén hibája, de okozhatja munkahelyi, szervezeti hiba is. Arról is szólt, a kiégés személyre szabott módszerekkel előzhető meg, nagy felelőssége van a megelőzésben a munkahelyi vezetőnek, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a megelőzés sokkal olcsóbb mindenkinek, mint a gyógyulás, arról nem beszélve, hogy a kiégéshez vezető út mindig gyorsabb, mint a gyógyulásé. A szakértő gyakorlati jótanácsokkal is ellátta a jelenlévő vállalkozásvezetőket, olyan módszereket javasolt, melyekkel megelőzhető, hogy dolgozóikat a kiégés veszélye fenyegesse.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-24 20:51:56

Az MSZP klímavédelmi akciótervét ismertették


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 13:21:43

Állatmentő akció a Bázisrepülőtéren


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 14:37:43

Nincs igazolt beteg Pápán, elmarad a testületi ülés, holnaptól nem kell parkolási díjat fizetni - sajtótájékoztatót tartott a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-07-08 17:47:22

Munkák a Fő téren