Darts: Válogatott játékos nyerte a nagydöntőt


2019-12-11 21:34:55  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Holdkő Darts Club  | 


Darts: Válogatott játékos nyerte a nagydöntőt főképe
A Győri Darts Club többszörös válogatott játékosa, Rucska József nyerte a Holdkő Darts Liga nagydöntőjét.

Tíz selejtező fordulót követően a ligaverseny nagydöntőjére a versenyre jogosult 27 játékosból 22 jelent meg a klub termében. A pápai, győri, sümegi, celldömölki játékosokat az első nyilak eldobása előtt Unger Tamás köszöntötte.

- Minden sport, ami Pápára érkezik, az gazdagítja a várost - fogalmazott az alpolgármester. - Nagyon örülök neki, hogy Mezőlakon szerveződött társaság közel két éve otthonra lelt Pápán, maradjon is ez így, legyen ez a város jó házigazdája a versenyeknek. Jó látni, hogy a klub tagjai mennyire elkötelezettek a sportág iránt, látható, hogy ez már korántsem egy kocsmasport, mint ahogy anno aposztrofálták, sokkal inkább egy fizikai- és szellemi kihívást jelentő vetélkedés.

A köszöntő után megkezdődött az év utolsó előtti versenye, a megjelent játékosok négy csoportba kerültek, ahonnan négy-négy játékos jutott a 16-os főtáblára. A csoportmeccsek izgalma után a főtábla is parázs csatákat hozott, alig néhány óra alatt Rucska József Banai Tiborral, Horváth Gergő Borbély Andrással került szembe az elődöntőkben, ez utóbbi mérkőzés döntött a legjobb ifjúsági játékos címéről is.

- A döntő nagyszerű, magas színvonalú mérkőzését Rucska József és Horváth Gergő vívta, melyből a többszörös válogatott játékos, Rucska József 5-3 győzelemmel kerekedett felül a Győri DC ifjúsági játékosán - mesélte Szalai Richárd, a Holdkő Darts Club elnöke. - A finálé végig magas színvonalú játékot hozott, Rucska 70-80 körüli átlagon játszott, sőt korábban volt egy 93-as átlagot hozó mérkőzése is. A nagydöntőben a legnagyobb kiszállót Velencei Balázs dobta (144), a legtöbb 180-at - hetet - Rucska József érte el. A versenyen összesen 16 darab 180/171 született, ami nagyon szép teljesítmény a versenyzőktől.

A klub elnöke hozzátette, Rucska József az első hely mellett három különdíjat is bezsebelt: ő dobta a legtöbb 180/171-et (14 db), a legmagasabb kiszállót (170) és nem mellesleg a legtöbb 100+-os kiszállót (10 db). A Győri DC színeiben induló ifjúsági válogatott játékos, Horváth Gergő lett a második, a harmadik helyet megosztva a házigazdáktól Banai Tibor és Borbély András szerezte meg.

Az év utolsó versenyét december 28-án rendezik, a III. Pápai Amatőr Steel Darts Verseny jótékony célt szolgál, hiszen a versenyen a Pápai Humán Állatvédő Egyesületnek gyűjtenek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-11 14:53:35

1500 táncos, 400 produkció


ajánlott cikk főképe

2020-02-20 17:30:03

Az Édenkert oviba került a vándorserleg


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 09:58:57

Elhunyt a kenukirály


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 20:10:18

Nem folytatódik az NB III-as bajnokság