A játék összeköt- élőlánc a Fő téren


2010-06-12 01:03:19  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A játék összeköt- élőlánc a Fő téren főképe
A Nagytemplom körül általános iskolák és amatőr művészeti tánccsoportok részvételével élőlánc kialakításával köszöntötték a gyermekek a XX. Játékfesztivált, melyet Müller Zoltán a JMK Vadvirág Néptáncegyüttes művészeti vezetője röviden és tömören bemutatott. Az élőlánc tartalmazta az elmúlt 20 év összes évszámát és rengeteg színes lufit. A NEJ történeti időutazása végén eljutott a kommentátor a jelenig, és az élőlánc is összeért - az 1991-es és a 2010-es évszámok Pápa város lobogójával kísérve - a Fő téren felállított színpadon, így szimbolizálva a múlt és jelen kapcsolódását.

A fesztivál hivatalos megnyitóján dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődőket. Mint mondta, 1991-ben még maguk sem gondolták, hogy eljutnak a 20. esztendőhöz, és a következő napokhoz, amikor is több mint 60 esemény 15 helyszínen kerül megrendezésre. A polgármester felhívta a figyelmet a rendkívüli hőségre, amely holnap várható: a város vízosztással enyhíti a hirtelen jött hőséget, nehogy baleset történjék, ne árnyékolja be semmi a Játékfesztivál örömét. A XX. Pápai Nemzetközi Játékfesztivált Bánki Erik, az Országgyűlés Sport – és Turisztikai Bizottságának elnöke nyitotta meg. Mint mondta, nagy öröm, hogy ez a fesztivál megélt ennyi évet, hiszen húsz év hihetetlen nagy idő, és ennyi idő elteltével az ember végiggondolja mit csinált jól és mit nem. Körbenézve azt látja, hogy itt Pápán ez is jól sikerült, jó utat választott a város vezetése.
Városunkba számos delegáció, összesen hat nemzet képviselői érkeztek a Játékfesztiválra. A megnyitót követően azonnal átvették a fellépők a színpadot, a schwetzingeni hip-hop csoport előadását Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar élő koncertje követte a Fő téren.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-02 09:46:11

A járványügyi helyzet kezeléséről egyeztettek


ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-04-28 13:17:03

Dr. Nagy Ákos az év pápai rendőre


ajánlott cikk főképe

2020-06-12 11:43:16

Új termékek a Pápai Hústól - Vegán Pápai Ízek