Munkácsys sikerek a megyei nemzetiségi kulturális fesztiválon


2019-12-14 14:22:17  | cikk: Babos Petra  | fotó: iskola  | 


Munkácsys sikerek a megyei nemzetiségi kulturális fesztiválon főképe
November végén 24. alkalommal rendezték meg Városlődön a Német Nemzetiségi Kulturális Fesztivált, melyen a megye nemzetiségi iskolái mérik össze tudásukat. Ebben az évben 22 iskola közel 500 tanulója mérte össze tudását, akiket összesen 90 pedagógus készített fel a versenyre. A Munkácsy iskolát csaknem száz tanuló képviselte néptánc, kórus, szóló ének, zene és vers-próza kategóriában.
Szücs Judit, az idegennyelvi munkaközösség vezetője hírportálunknak elmondta, kórusuk, szóló énekesük, Kulcsár Lia 2.nn osztályos tanuló, felsős néptáncosaik, furulyásaik arany, míg az alsós néptáncosaik és zenekaruk ezüst minősítést kapott a fesztiválon. Vers-próza kategóriában Gulyás Ábel Botond 2. n osztályos tanuló 1. helyezést, nyelvjárás kategóriában Pilter Örs 3. n osztályos tanuló 1. helyezést ért el. Ezzel ők bejutottak a márciusban Mosonmagyaróváron megrendezésre kerülő regionális döntőbe. Kiemelte még Sebesi Zsófia 4.n, Horváth Ráhel Jázmin 6.n és Császár Tamás 8.n osztályos tanulókat is, akik szintén szépen szerepeltek a megmérettetésen. A diákokat kilenc pedagógus készítette fel, s tizenegy műsorszámban szerepeltek.
Szücs Judit hozzáfűzte, jó érzés évről évre részt venni a megyei nemzetiségi fesztiválon. A zsűri megdicsérte a munkácsysokat, azt mondták, igazán büszkék lehetnek magukra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-06 20:09:21

Gépkocsival segítik a máltai munkát


ajánlott cikk főképe

2020-02-21 16:37:19

Kiszebáb égetéssel elűzték a telet a Vajda Márta iskolában


ajánlott cikk főképe

2020-02-28 20:46:27

Női vezetők a szervezetben


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 22:25:23

Meglepetés koncertek Pápán