A Barátság Klub karácsonya


2019-12-15 21:23:30  | cikk: ha  | 


A Barátság Klub karácsonya főképe
A Barátság Klub hagyományosan a Szent Anna templomban tartja karácsonyi ünnepségét. A mozgássérült vagy fogyatékkal élő gyerekeket és fiatalokat, valamint a családjaikat segítő szervezet programokkal, kirándulásokkal teszi színesebbé a tagok mindennapjait, s az éves tervezetben kiemelt helyen szerepel a karácsonyi ünnepség. Az is az ünnepi tradíció része, hogy a Türr István Gimnázium diákjai készülnek műsorral, Nagy Réka tanárnő osztálya ezúttal is a születéstörténetet adta elő.


A jelenlevőknek Unger Tamás alpolgármester szólt arról, hogy advent harmadik hétvégéjén gyújtjuk meg a harmadik gyertyát, a szeretet gyertyáját. Ilyenkor nagyobb empátiával fordulunk mások felé, azok felé az embertársaink felé is, akiknek nehezebbek a hétköznapjaik. - Küzdelmesebb sorsú embertársainknak is ajándékot adunk ilyenkor. Ez nem csupán tárgy lehet, hanem egy közös élmény, egy gesztus, egy jó szó. Amikor megérkezünk karácsonyhoz, akkor már mind a négy gyetya világít, a hit, remény, szeretet és a béke gyertyája, s remélhetőleg mindenki ezek fényében éli meg majd az ünnepet - mondta az alpolgármester.


Salgó Ferenc kanonok, plébános is köszöntötte a megjelenteket, s Assisis Szent Ferenc és a farkas legendáját mesélte el, kiemelve, hogy vegyük észre a szűkölködőket és forduljunk feléjük megértéssel, türelemmel. A Barátság Klub tagjai nagy ajándékcsomagot kaptak, egyrészt Pápa Város Önkormányzatától, másrészt a Szent Anna Plébániától, s természetesen az alapítvány is meglepte a gyerekeket, fiatalokat. De mint kiderült, több adományozó név nélkül is próbál örömet szerezni a klub tagjainak, több ajándékot is kaptak így már.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-14 17:57:15

Folyik az új lakcímkártyák kiadása


ajánlott cikk főképe

2019-10-21 09:38:36

Átvették megbízóleveleiket a képviselők


ajánlott cikk főképe

2019-12-06 09:13:22

A digitális világ, ami összehoz


ajánlott cikk főképe

2020-02-02 09:37:48

Jöttek, láttak, elűzték a hideget