Karácsonyi koncert Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarával


2019-12-16 22:14:12  | cikk: Babos Petra  | 


Karácsonyi koncert Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarával főképe
Hagyomány már, hogy a pápai adventi koncertek sorát Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarának ünnepi koncertje is színesíti. A helyszín évek óta az evangélikus templom, melynek erre az alkalomra a karzata is megtelt.
Fehér Ferenc karnagy elmondta, a 2019-es év is mozgalmas volt, hiszen tizenkettő koncertet adtak az év során.
-Májusban kezdtük a koncertezést, Csornán a Bárdos Lajos Kórus 60 éves jubileumán, majd a Magyar Honvédelem Napján léptünk fel. Június elején tartottuk szokásos nyárköszöntő koncertünket, majd nyáron az olaszországi Bergamonban voltunk. Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara a zene világnapja és Bárdos Lajos születésének 120. évfordulója alkalmából nemzetközi kórusfesztivált szervezett, erre meghívtuk az olaszokat is. Felléptünk még a Szent Benedek Plébánia búcsú ünnepségén is, de jártunk Bében, Vanyolán, ahol szintén karácsonyi koncertet adtunk.
Ennek a gazdag koncertkínálatnak az utolsó fellépése a karácsonyi koncert, melyet mindig nagyon várnak a pápaiak, s ez idén sem volt másképpen, hiszen megtelt a zenekedvelő közönséggel az evangélikus templom.
Fehér Ferenctől megtudtuk, a kórus 1995-ben alakult, akkor a Petőfi Sándor Gimnáziumban tartották első karácsonyi koncertet, majd azóta az evangélikus templom ad otthont a zenei programnak.
A Bárdos-kórus karácsonyi koncertjén a repertoárban ezúttal is kedvelt dalok mellett voltak újak is. Az est során felcsendült Charles Gounod: C-dur mise, Varga Attila: Ébredj ember, Balázs Ádám: Karácsonyi álom, Németh Zoltán: Egyetlen szív című dalát, de természetesen Franz Xaver Gruber: Stille Nacht is elhangzott a koncerten.
A karnagy elárulta, 2020-ban sem fognak unatkozni, hiszen gőzerővel készülnek a 25 éves jubileumra, amely a nyár elején lesz majd, de már januártól elkezdik a felkészülést.
A koncerten megjelenteket Polgárdi Sándor evangélikus esperes köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy ismét otthont adhatnak az ünnepi eseménynek. A zene mindig ráirányítja a figyelmünket a lényegesre, s megteremti a kellő áhítatot.
A hangversenyen a kórust a Bartók Béla Zeneiskola tanáraiból álló vonósnégyes kísérte. Az alkalmon közreműködött Babos Tibor.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-08 13:25:43

Az eilati énekkar koncertje pénteken lesz a református Ótemplomban


ajánlott cikk főképe

2019-10-01 22:10:21

A bartókosok utcazenével ünnepeltek


ajánlott cikk főképe

2019-12-19 11:28:37

Ellátottaikkal ünnepeltek - A Máltai Szeretetszolgálat karácsonya


ajánlott cikk főképe

2019-11-10 10:01:17

Postások alkotásai a könyvtárban