A Megváltó születését várjuk - Ünnepelt a nyugdíjas egyesület


2019-12-17 20:30:35  | cikk: pi-pa  | 


A Megváltó születését várjuk - Ünnepelt a nyugdíjas egyesület főképe
-Sokan azt gondoljuk, a szeretet természetes. De valahogy a mindennapjainkban ez mégsem jelenik meg. A karácsony azonban egymáshoz vezet bennünket. Nem csak egy ünnep, hanem egy érzés. Szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amelyből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat. Ez pedig a szeretet. - Ezekkel a szavakkal köszöntötte nyugdíjas társait Baán Éva elnök a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete ma délutáni karácsonyi ünnepségén. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében megtartott ünnepségen megjelent dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester is. Dr. Áldozó Tamás köszöntőjében kiemelte, hogy a nyugdíjas egyesület tagjai aktív résztvevői a város rendezvényeinek, különféle programjainak és komoly közösségi munkát végeznek, amiért a városvezető köszönetet mondott. Az adventi várakozással kapcsolatban a polgármester kiemelte, az elmúlt hetekben egyre több rendezvényt tartottak, melyeken kisebb-nagyobb közösségek már a karácsonyt ünnepelték. Karácsonykor a kis Jézus megszületését várjuk, s a szeretet ünnepéről beszélünk. - Isten annyira szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte, hogy mindazok, akik benne hisznek, örökké éljenek és soha meg ne haljanak. Aki karácsony este a kis Jézus születését várja és abban hisz, hogy Jézus, az Isten fia megváltó, akkor ő abban is hisz, hogy olyan pillanatot tud megélni, amikor mindenki együtt van. Hiszen Jézus azért született és azért halt meg, hogy megváltsa a világot, s ha ezt hisszük, akkor abban a pillanatban, amikor karácsonyt ünnepeljük, akkor mindenki körülöttünk van. Nem csak az, aki mellettünk áll, akinek meg tudjuk fogni a kezét, hanem azok is, akik már elmentek. Ez olyan pillanata az évnek, amikor ez a fajta együttlét megélhető és átélhető - mondta dr. Áldozó Tamás.  A köszöntőket követően az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 2.z osztályos diákjainak szívmelengető műsorát láthatták a megjelentek. A kis színdarab az egerek királyát legyőző Diótörő történetét mesélte el varázslatos díszletek közt. A gyerekek felkészítője Kindertné Surányi Lívia volt. Az ünnepség végén a Pápai Nyugdjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete énekkara adott elő adventi dalokat. A kórust Szanyiné Csepregi Ilona vezényelte.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 10:09:20

Folytatódik az arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-08-10 12:16:25

A járványhelyzet miatt szünetel a személyes ügyfélfogadás a Vízműnél


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 21:21:34

A kerek születésnaposokat köszöntötték a nyugdíjasok