Közösségi fenyőfaünnep a (volt) Kilián lakótelepen


2019-12-19 08:54:23  | cikk: Babos Petra  | 


Közösségi fenyőfaünnep a (volt) Kilián lakótelepen főképe
A lakóközösség kezdeményezésére a (volt) Kilián lakótelepen, az Irinyi utcai paneltömb melletti füves területen állítottak karácsonyfát. A fenyőfaünnepet tegnap délután tartották. A program a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ...mint vízbe dobott kavics... közösségfejlesztési projekt a volt Kilián és Vajda lakótelepeken című projekt keretében valósul meg. A kezdeményezést a projekt konzorciumi partnere, Pápa Város Önkormányzata támogatja.
A programon a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének énekkara működött közre.
Unger Tamás alpolgármester, önkormányzati képviselő elmondta, a projekt előzménye, hogy két lakótelepen, a Kiliánon és a Vajdán egy kutatás eredményeként egy olyan közösségfejlesztési stratégia alakult ki, amit a mostani alkalomra a közösség tagjai a közösségépítésük, szervezésük tétele érdekében szeretnének megvalósítani.
Ez a fenyőfa különleges, mert ez az összefogás és a közösség karácsonyfája

-Egy olyan rendezvényt tartottunk, amit a közösségek maguk találtak ki, s ez volt az első olyan látható és érzékelhető eredménye a közösségek és a projektet bonyolító JMSZK között, amelyre mindenki el tudott jönni, akik úgy gondolták, s megfogalmazták azt az igényüket, hogy karácsony előtt egy közösségi karácsonyfát állítsunk. A karácsonyfa a közösség és az összefogás fája. A közösség karácsonyfája, mert maga a közösség akarta, hogy ennek a városrésznek is legyen egy közös karácsonyfája. S azért az összefogás karácsonyfája, mert abban a pillanatban, hogy ez kimondatott, meglepő módon nagyon sokan jelezték, hogy szeretnének részt venni ebben. A karácsonyfa is egy helybéli lakos felajánlásaként került ide, köszönöm ezúttal is a felajánlást. Maga a karácsonyfa díszítés is a közösségen keresztül történt, vagyis a lakók díszítették fel a saját díszeikkel - mondta Unger Tamás.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-27 15:40:17

Az influenza járvány miatt látogatási tilalom lépett életbe a kórházban


ajánlott cikk főképe

2020-02-16 20:53:40

Itt a farsang áll a bál...


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 13:24:04

Húsvéti ajándék százezer forint értékben


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 21:51:37

Rézfúvós együttes a meglepetés koncerten