Máltai adomány nyugdíjasoknak


2019-12-19 09:51:02  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Máltai adomány nyugdíjasoknak főképe

Több mint 1.200 kilogramm tartós élelmiszert - főként lisztet, cukrot, tésztát és konzerveket - adott át tegnap a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének. Az élelmiszer adományból 250 csomag készül, melyet az egyesület leginkább rászoruló tagjaihoz juttatnak el karácsonyi ajándékul.
Pintér-Papp Eszter, a szeretetszolgálat pápai csoportjának és intézményének vezetője az élelmiszer átadásakor köszönetet mondott a nyugdíjas egyesület tagjainak, akik évek óta segítenek az Adni öröm akció során az egyik áruházlánc két pápai üzletében tartott élelmiszergyűjtési akcióban. Mint mondta, néhány évvel ezelőtt azért vették fel a kapcsolatot a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületével, mert azt tapasztalták, hogy a szerényebb anyagi körülmények közt élő nyugdíjasok ritkán kérnek segítséget. Az egyesület azonban rendelkezik egy adatbázissal, amelynek alapján a leginkább rászoruló idős emberek számára tudnak segítséget juttatni.
Baán Éva, az egyesület elnöke elmondta, évek óta jó kapcsolatot ápolnak a szeretetszolgálattal. A karitatív szervezet pápai csoportjától rendszeresen kapnak adományokat, melyeket a leginkább rászoruló tagjaik közt osztanak szét.
Pintér-Papp Esztertől azt is megtudtuk, az Adni öröm akció során összegyűjtött élelmiszerből a nyugdíjasok mellett pápai gyermekek, fogyatékkal élő személyek számára is juttattak csomagokat, ezen kívül pénteken a Marcal-völgye - Adorjánháza Egyesület és Béb Község Önkormányzata számára adnak át élelmiszert a településeken élő rászoruló családok számára. Így összességében több mint 400 csomagot juttatnak célba még karácsony előtt.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-17 20:15:43

dretgy.hu


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 12:36:53

Védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 13:21:43

Állatmentő akció a Bázisrepülőtéren


ajánlott cikk főképe

2020-02-25 20:33:21

Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján