Adventben a vendégszeretetről - Ötórai tea mellett


2019-12-20 08:16:38  | cikk: Babos Petra  | 


Adventben a vendégszeretetről - Ötórai tea mellett főképe
Megtartotta a 2019-es évad utolsó összejövetelét a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör. A meghitt hangulatú összejövetelen a gyülekezet kórusa énekelt, majd Polgárdi Sándor esperes az elmúlt év fontosabb eseményeit foglalta össze. Mint mondta, a Pápai Evangélikus Egyházközség egy sikeres EFOP projekt keretében konzorciumban a Sola Fide - A Pápai Evangélikus Alapítvánnyal valósította meg programjait, Programok a Lutheránus szigeten az itt élőknek és az ide betérőknek címmel.  
-Különböző rétegeket szólítottunk meg, a Gyurátz Kör már régóta reflektorfényben van, de ugyanúgy a gyermektáborok, a presbiterképzés, az asszonykör alkalmai, az énekkar próbái, a Mikulás program mind széles és színes skáláját mutatja a programoknak. Az egyházközség és az alapítvány kapcsolata hosszú múltra tekint vissza. Több közös programot, kirándulást, gyülekezeti napot valósítottunk meg. A projekt időtartama 24 hónap, megvalósítási helyszíne Pápa. A projekt célja, hogy több szinten legyünk képesek fellépni az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés ellen, ezzel biztosítva a társadalmi esélyeket, illetve megvalósítva hátránykompenzációs törekvéseinket. Társadalmi szemléletformáló tevékenységeket valósítunk meg programok, események és rendezvények megszervezésével, amelyekre nagyszámú érdeklődőt várunk - emelte ki Polgárdi Sándor, hozzáfűzte, a gyülekezet építésnek értékes alkalmai vannak mögöttük.  A gazdag programsorozat 2020. március elejéig folytatódik és a GYFGK utána is havonta egy-egy alkalommal.
Az összejövetel végén meleg teával és süteménnyel vendégelték meg a megjelenteket.
A GYFGK január közepén találkozik újra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-20 18:58:39

A katolikus Pápa - dr. Mail József és Salgó Ferenc voltak a vendégek


ajánlott cikk főképe

2020-01-31 19:02:12

Holnaptól változik a közlekedés rendje a Munkácsy-iskola előtt


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 12:30:58

Aki teheti ne vigye óvodába, bölcsődébe gyermekét - Unger Tamás alpolgármester sajtótájékoztatója