A közösség karácsonyfája a Vajda lakótelepen


2019-12-20 23:53:15  | cikk: Babos Petra  | 


A közösség karácsonyfája a Vajda lakótelepen főképe
A múlt év szeptemberében indult a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ közösségfejlesztési projektje, két lakóövezetben, a Kiliánon és a Vajda lakótelepeken. Ennek keretében az itt élők javaslatára, kezdeményezésére valósult meg a karácsonyfa állítás a Vajda lakótelepen, a 37-43. paneltömb melletti füves területen.
A családias hangulatú rendezvényen dr. Guias János Zsolt önkormányzati képviselő osztotta meg gondolatait. Mint mondta, nagy örömmel tölti el, hogy a városrészük is csatlakozott a JMSZK „mint vízbe dobott kavics” közösségfejlesztő projektjéhez.
-Az előzetes felmérések azt mutatják, hogy itt egy erős közösség kezd kialakulni és igény van a közös összejövetelekre, melynek első lépése a közös karácsonyfa állítás. Mi szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen nekünk nem kellett máshelyről fát kivágatnunk és idehozni, hiszen ez a szép, hatalmas fenyő egész évben ékesíti a városrészünket. Közösségünk összetartását mutatja az a rengeteg csodás dísz, amit az itt élők boldogan készítettek el, amelyet a mai napig a vajdai óvodában gyűjtöttünk össze. Ezek alapján mi is elmondhatjuk, hogy ez a fa a mi közösségünk karácsonyfája, a mi összefogásunk jelképe. Remélem, ez a fa, nemcsak az itt lakók, hanem minden ember szívébe békességet, melegséget, szeretetet sugároz - emelte ki az önkormányzati képviselő, majd Ady Endre szavait idézte, s végül békés, boldog, áldott karácsonyt kívánt mindenkinek.
Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, az első Fő téren kívül karácsonyfa állítás kezdeményezés az Anna téren volt, melyet a Szent Anna Plébánia közössége állított.
-Idén az Erzsébetvárosban, a Felsővárosban, a volt Kilián lakótelepen is állítottunk karácsonyfát. Amikor igazgatóváltás volt a JMSZK élén, Szabadkai Verita felé elvárásként fogalmaztam meg, hogy a lakótelepi környezetben a közösségépítésben érjünk el eredményt. Úgy gondolom, kellenek olyan rendezvények a városrészi napokon kívül, amikor össze tudnak gyűlni az itt élők, s lehetőségük van arra, hogy közösségként is megéljék a lakótelepi hétköznapokat - mondta a polgármester.
Az ünnepségen a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének énekkara működött közre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-30 20:45:31

Barokk élmények, vizes kalandok - újra nyitva a kastély és a strand


ajánlott cikk főképe

2020-07-26 13:30:24

Búcsúját ünnepelte a Szent Anna templom


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:17:25

Negatív lett a három ESZI-s dolgozó tesztje


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 20:45:25

Megindult a digitális tantermen kívüli oktatási rend