A Pápai Kosárközösség adventi vására


2019-12-22 19:52:13  | cikk: ha  | 


A Pápai Kosárközösség adventi vására főképe
A kosárközösségek olyan önkéntes alapon szerveződő csoportok, amelyekben a helyi élelmiszertermelők és vásárlók közvetlen kapcsolatba kerülnek. Olyan közösség, mely támogató hátteret nyújt a termelőknek, kézműveseknek, és segíti, hogy azok a vevők, akik helyi termékeket szeretnének vásárolni, könnyen megtalálják az eladót. Ilyen közösség indult Pápán is: a Szarvaskör Egyesület égiszén belül megalakult a Pápai Kosárközösség. Az első lépések természetesen nem egyszerűek, de nagyon sokan akarják, hogy sikeres legyen a kezdeményezés, mondta mosolyogva Barthné Horváth Natasa önkéntes.

Nem volt könnyű választani

Színre lépésüket adventre időzítették, hisz nagyon sokan keresnek ilyenkor kézműves termékeket. A Kékfestő Múzeum adott otthont első vásáruknak, hisz amint azt Vonnák Andrea múzeumpedagógus elmondta, az intézmény mindig örömmel biztosít helyet a civil kezdeményezéseknek, s a kézműves termékek tisztelete egyébként is kiemelt szerepet kap a Kékfestőben.

Ilyen szép karácsonyi dobozok készültek

Aki betért szombaton a Kékfestő Múzeumba, válogathatott a kézműves díszek, válogatott finomságok közt. Volt többek közt lekvár, szörp, gyertya, méz és karácsonyi kellékek. Voltak, akik előre leadták a rendelést karácsonyi csomagra, ezt egy nagyon ízléses dobozban vehették át ezt a helyszínen. Ebből 160 készült a vásárra, mondta el Barthné Horváth Natasa. A nyíregyházi kosárközösség segíti elindítani a pápai csoportot, ez az alkalom volt a próbaüzem.

Fiatal önkéntesek sütötték a szívvel-lélekkel-kiváló alapanyagokkal készült édességet

De nemcsak az ajándékozási gondokra jelentett gyógyírt a vásár, hisz számos kísérőprogram gazdagította az alkalmat. Beller Zsuzsi renszeresen tart diavetítést gyerekeknek, ezúttal itt mesélt a kicsiknek-nagyoknak. Aki megéhezett, ehetett finom zsíros-medvehagymás kenyeret, édességeket, s volt tea és forralt bor is. A Himfy Bandérium is képviseltette magát, a Szarvaskör Egyesület önkéntesei pedig Sós Mari elnök vezetésével kézműves foglalkozást tartottak, valamint finom kürtöskalácsot sütöttek a fiatal egyesület tagok. Emellett a Szarvaskör Egyesület adventi hagyományához híven jótékonysági vásárt is tartottak, melynek bevételét ezúttal a Kékfestő Múzeum javára ajánlották fel. Az adományt mintafák vásárlására fordítja az intézmény.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-23 22:15:21

Folytatódott a Zsidó Szabadegyetem előadása


ajánlott cikk főképe

2020-04-07 19:18:04

A reformátusok is segítséget ajánlanak az idősek ellátásához


ajánlott cikk főképe

2020-01-23 00:39:29

Édes Lászlóné vehette át a Pro Cultura Díszoklevelet


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 19:21:48

Hétfőtől bezárnak az iskolák, az óvodákról, bölcsődékről az önkormányzatok döntenek